Stor ærgrelse: Hancock må hælde 46.000 liter øl i kloakken

Holdbarheden er overskredet, og derfor må de mange liter øl hældes ud i stedet for at blive drukket.

Det tager lang tid at få øllet hældt i kloakken. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Der er flere, som i sommervarmen godt kunne bruge en kold øl. Derfor må ekstra mange også se til med ærgrelse mod Hancock-bryggeriet i Skive i dag.

Det er øl, der er blevet for gammelt i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

Jens Kristian Hunskjær-Nielsen, Hancock Bryggerierne

Her havde kloakkerne nemlig travlt, fordi der blev hældt hele 46.000 liter øl ud. Årsagen: Coronanedlukningen. Det forklarer Jens Kristian Hunskjær-Nielsen, der arbejder i administrationen hos Hancock Bryggerierne.

Læs også Hancock udvider: Nye tanke giver plads til 390.000 flere øl

- Vi er i gang med at hælde al vores corona-øl – som vi kalder det herude – bort. Det er øl, der er blevet for gammelt i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Øllet er tappet ved nedlukningen i marts, og det er så gået hen og blevet for gammelt nu her. Vores pilsner har to måneders holdbarhed, og vores black-lager har tre måneders holdbarhed, så tiden er løbet ud for det.

Årsagen til, at øl fra Hancock ikke kan holde sig længere, er, at det er upasteuriseret. Det vil sige, at øllet ikke er blevet varmebehandlet for at slå bakterier, der ellers ville fordærve maden, ihjel.

Ville ikke lade folk drikke det

Hancock Bryggerierne ville selvsagt hellere have set øllet blive drukket af glade studenter eller af andre ude i det danske sommerland.

Men ikke for enhver pris.

For øllet kunne godt have endt hos forbrugere, men så ville bryggeriet ikke kunne garantere den smag, som de slår sig på.

Læs også Ny generation på Hancock: Stadig samme gamle opskrift

- Det trælse ved situationen er, at nogle af de her øl har stået ude ved kunder, og vi ved ikke, hvordan de har opbevaret det. Derfor vil vi sikre os, at kunderne får de gode produkter bagefter igen. Derfor hælder vi det bort for en sikkerheds skyld, forklarer Jens Kristian Hunskjær-Nielsen og fortsætter:

- Vi er jo glade for de varer, vi går og laver. Det er en passion for Hancock at lave nogle gode produkter. Derfor er det træls, at det ender i kloakken. Det havde været sjovere, hvis det var endt ude i det danske sommerland.

Det er langt fra uden økonomiske omkostninger, at Hancock må hælde 46.000 liter øl ud i kloakken.

Jens Kristian Hunskjær-Nielsen beskriver det som ’en hel del penge’, men han siger samtidig, at det bare er sådan, det er.

- Vi ser fremad, og vi er rigtig glade for, at vi i øjeblikket oplever en stigning i salget af vores øl. Det tyder på, at danskerne eventuelt bliver hjemme i sommeren, slutter han.

  Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST