Støtte til coronaramte foreninger: - Det er penge, der vil gøre nogle ting sjovere

Det er Købmandsfonden, der står bag de i alt 10 millioner kroner, der uddeles på landsplan.

Der er mange foreninger og sportsklubber, der er hårdt ramt økonomisk på grund af coronakrisen. Men nu kommer der en håndsrækning til nogle af dem.

quoteJeg tænkte, at det skulle dække bredt.

Malene Houni Hansen, købmand, Spar, Haderup

Det er Købmandsfonden, der deler i alt 10 millioner kroner ud fra en uddelingspulje, og her er der flere modtagere i Midt- og Vestjylland.

En af dem er borgerforeningen i Haderup, der får det maksimale beløb, som er på 40.000 kroner.

- Det er jo super, for det er nogle penge, der vil gøre nogle ting sjovere, siger formanden for Haderup Borgerforening, Mette Jensen, da hun får overrakt beviset.

Overrækkeren er den lokale Spar-købmand Malene Houni Hansen. Hun er medlem af Købmandsfonden, og derfor har hun haft medbestemmelse i, hvem der skulle modtage pengene.

Her er valget faldet på borgerforeningen.

- Jeg tænkte, at det skulle dække bredt. Jeg vil gerne dække alle målgrupperne, både børn, unge og gamle, så det må være der, jeg synes, den rammer bedst, siger hun om sit valg og fortsætter:

- Folk vil rigtig gerne være sammen igen, og så synes jeg, det kunne være fantastisk, at vi kan være sammen og lave en hyggelig aften alle sammen.

Det er endnu ikke besluttet, hvordan borgerforeningen skal bruge pengene, men der er allerede nu forslag.

- Nogle af de ting, vi har planlagt her i sensommeren og efteråret, kan måske få billigere billetpriser, eller vi kan lave nogle gode tiltag for børnene, siger formanden.

Tema

Coronavirus

Oppustelig fodboldbane

I alt har 25 midt- og vestjyske foreninger fået del af pengene fra Købmandsfonden.

En af de andre er sportsforeningen SIK Viborg, der har fået 20.000 til håndboldafdelingen og 20.000 til fodboldafdelingen. De penge kommer fra Meny i Sct. Mathias Centeret, og det bringer stor glæde hos SIK Viborgs formand, Steen Mikkelsen.

- Jeg er rigtig positivt overrasket, må jeg sige, siger han.

Her er der, i modsætning til borgerforeningen i Haderup, allerede blevet besluttet, hvad nogle af pengene skal bruges på.

- Lige inden, vi lukkede ned, bestilte vi en helt ny, oppustelig fodboldbane til vores ungdomsspillere. Det beløb, vi så får ind, kan være med til at dække en stor del af den. Så det er super, fortæller formanden.

På landsplan er der i alt uddelt 140 pengeposer fra Købmandsfondens Uddelingspulje.

Steen Mikkelsen er formand for SIK Viborg.
Steen Mikkelsen er formand for SIK Viborg.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST