Steenberg: - Hvorfor må en københavner tage til Søndervig, når en tysker ikke må?

Andreas Steenberg fra de Radikale forstår ikke, at regeringen har valgt at lukke de danske grænser, som koster dyrt for feriehusudlejere. Ikke mindst i Midt- og Vestjylland.

Lørdag kom det på et pressemøde frem, at der ikke lå en anbefaling fra myndighederne til grund for, at regeringen valgte at lukke de danske grænser for udlændinge uden "anerkendelsesværdige formål" i landet.

Det forstår de Radikale og partiets midt- og vestjyske folketingsmedlem, Andreas Steenberg, ikke.

- Vi har lidt svært ved at se, hvorfor det middel skulle tages i brug.

- Vi er selvfølgelig klar til at gøre alt det, myndighederne anbefaler. Men de har ikke anbefalet det her, og intuitivt er det svært at se, hvorfor en københavner godt må tage til Søndervig, når en person fra Hamburg ikke må. Derfor spørger vi om, hvorfor man ikke lukker hele feriehusbranchen ned, så ingen af os må tage i sommerhus, siger han til TV MIDTVEST.

Det forventes at få store konsekvenser for landsdelens sommerhusudlejere, at udenlandske turister foreløbigt ikke må komme ind i Danmark.

Tema

Coronavirus

Indtil videre har det ikke kastet noget tilfredsstillende svar af sig, at de Radikale beder regeringen og de facto Socialdemokratiet om en redegørelse.

- Den har vi forsøgt at få, siden det initiativ blev taget, og vi har ikke fået nogen god forklaring endnu. Men det fortsætter vi med at forsøge på, da det får ret store konsekvenser for nogle erhverv i Danmark, afslutter han.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.