Statsministeren roser danskerne og varsler yderligere åbninger

Arbejdspladser bliver prioriteret i genåbningen af Danmark, siger Mette Frederiksen.

Der er ros fra statsministeren Mette Frederiksen (S) til den danske befolkningen på det pressemøde, som blev afholdt i statsministeriet tirsdag eftermiddag.

- Den kontrakt, vi danskere er lykkes med at indgå med hinanden, har ikke kun nyttet, den har virket. Vi står sammen ved at holde afstand. Det har de mindste og de ældste taget til sig, siger statsministeren på pressemødet.

- Det er godt gået, Danmark.

Rosen kommer efter det pressemøde, som blev holdt før påsken, hvor statsministeren sagde, at hvis danskerne overholdte de restriktioner omkring blandt andet at holde afstand, kunne Danmarks genåbningen begynde.

- De tal, vi ser nu på indlæggelser, betyder, at vi kan gøre mere i fase 1, end vi umiddelbart havde forestillet os. Vi kan gøre fase 1 til genåbningen en smule større, end vi havde forventet, siger statsministeren.

Yderligere åbninger

På pressemødet varslede Mette Frederiksen, at det danske samfund kan se frem til yderligere åbninger, fordi det lige nu går bedre end forventet.

Åbningerne skal drøftes sammen med de andre partiledere, men det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, slår statsministeren fast.

- Vi kommer ikke til at kunne åbne op for alle. Vores prioritet er, at det er arbejdspladser, vi har fokus på, siger Mette Frederiksen.

Åbning med forbehold

Varslingen om yderligere åbning af Danmark kommer dog med et forbehold. 

For selvom det lige nu går godt i samfundet - bedre end forventet - kan det vende igen.

- Når vi nu går i gang med genåbningen af Danmark, kan vi godt komme til at stå i en situation, hvor vi kan blive nødt til at gå en smule baglæns, forklarer Mette Frederiksen på pressemødet.

Hverdagen med restriktioner kommer formentlig til at foregå, indtil der er en vaccine, fortæller statsministeren.

- Vi skal tilbage til en situation, hvor vi igen kan holde familiefester og give hinanden et kram. Men det kræver, at vi holder tallene under kontrol, siger hun.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.