Statsministeren introducerer offensiv teststrategi: Syge skal isoleres og smittekæder opspores

Der oprettes samtidig en ny styrelse, der skal sikre forsyning samt lagring af test og værnemidler.

- Vi har i Danmark fået coronasmitten under kontrol.

Sådan starter statsminister Mette Frederiksen (S) pressemødet tirsdag formiddag. Den kontrol betyder, forklarer statsministeren, at der nu kan åbnes for, at der sættes offensivt ind i en ny teststrategi.

For hvis coronasmitten blusser op igen, skal det opdages. Det kan gøres, fordi der er en øget kapacitet hos sundhedspersonalet i Danmark, der giver fortsat mulighed for isolation.

- Når en person konstateres smittet, vil myndighederne fra denne uge begynde at opspore, hvem personen har været i kontakt med, så de kan blive testet og isoleret. Så bryder vi smittekilderne, siger Mette Frederiksen.

Ny styrelse

Danmark er et af de lande i verden, der tester flest personer per indbygger. Men selvom mange testes, siger statsministeren, at smitten fortsat er den samme.

- Den er lige så smitsom og farlig. Men samtidig med at vi åbner mere og mere op og får mere hverdag tilbage, skal vi nu for alvor håndtere, at virussen er iblandt os.

Derfor laves der også en ny styrelse, der kommer til at høre under justitsministeret.

Denne styrelse skal sikre forsyning samt lagring af test og værnemidler, så Danmark ikke i en anden bølge af coronavirus bliver løbet over ende.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.