Stædigt gospelkor har sunget sig gennem corona: - Vi elsker at synge, og derfor er vi fortsat

Det har været en stor udfordring for Holstebro Gospelkor at mødes og synge sammen under corona. Men selvom det har været svært, har medlemmerne sunget sammen hver uge.

Holstebro Gospelkor er måske det mest standhaftige kor i Midt- og Vestjylland. Under hele coronakrisen har koret sunget sammen, selvom svingende forsamlingsforbud har gjort det svært for korets 55 medlemmer at mødes.

- Vi er stædige og vedholdne. Vi elsker at synge, og derfor er vi fortsat, siger korets formand, Karin Bukholt Frederiksen.

quoteDet har været herligt. Det er jo sådan, at alene det at se alle de andre giver jo godt humør.

Jørgen Steensen, korsanger

Først måtte koret finde en alternativ måde at mødes på, da forsamlingsforbuddet i efteråret lød på 10 personer. Her måtte koret dele sig i mindre hold for fortsat at kunne synge sammen. Det betød samtidig, at sangerne måtte gå fra at øve to timer hver uge til at øve en enkelt time hver anden uge.

- Så holdt vi ligesom vores stemmer i gang på den måde, siger formanden.

Øveaftener på Zoom

Det blev dog umuligt at synge flerstemmigt fysisk, da forsamlingsforbuddet senere blev skruet ned til fem personer. Det tvang koret til at flytte sangaftnerne fra Holstebro Sognekirke og hjem i stuen på Zoom.

- Selvfølgelig har der været nogle tekniske udfordringer til at begynde med, men folk kan godt lide det. Når man får musikken, har man også tonerne, og så kan man godt øve alene derhjemme, og så alligevel føle at vi er sammen, siger Karin Bukholt Frederiksen.

Sådan har kormedlem Jørgen Steensen også oplevet de virtuelle kortimer. Han har været en del af gospelkoret i 20 år, og selvom han helst vil mødes fysisk for at synge, har Zoom-øverne været en positiv oplevelse.

- Det har været herligt. Det er jo sådan, at alene det at se alle de andre giver jo godt humør, siger han.

Fællessang udendørs

Sangaftenerne på Zoom har stået på siden nytår, men nu er det slut. I marts blev reglerne for at samles til foreningsaktiviteter løsnet, og det betyder, at koret kan mødes 50 personer, så længe det foregår udendørs.

Tirsdag aften mødtes 33 af korets sangerne derfor for første gang i år. Det foregik på Friluftsscenen i Lystanlægget ved Holstebro.

Der var god plads mellem gospelsangerne, da de tirsdag mødtes i Lystanlægget i Holstebro for at synge sammen.
Der var god plads mellem gospelsangerne, da de tirsdag mødtes i Lystanlægget i Holstebro for at synge sammen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Selvfølgelig skal vi lige i gang. Stemmerne er rustne, og vi har stået alene hjemme og øvet, så man kan sin egen stemme, men det med at følge de andre, skal vi lige i gang med igen, siger korsanger Lenette Pedersen.

- Og det kan godt være, at vi har coronahår og -kilo, men det er lige meget, for det er så fantastisk, siger Helle Støve, der også synger i koret.

Holstebro Gospelkor vil fra nu af mødes hver tirsdag aften og synge sammen udenfor, så længe det er nødvendigt. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.