Sporten på pause: - Det er drønærgerligt

Sporten er blevet ufrivilligt bænket landet over i denne corona-tid. Det ærgrer rigtig mange - uanset niveau.

Det er søndag og mange ville normalt have været i sportshallen, løbeklubben eller på stadion.

Men i de seneste uger har det været småt med sporten på grund af coronavirus. Et stort savn for mange.

quoteSelvtræning? Ej... Det tror jeg ikke, der er noget der hedder da.

Tobias Christensen, Serie 6-spiller, Nr. Vium.

Blandt andet i Nr. Vium ved Videbæk hvor fætrene Tobias og Thor Christensen i dag skulle have åbnet forårets fodboldsæson med et lokalbrag mod Borris. 

- Nu har vi faktisk spist os op til en hel vinter, at vi skulle ud og spille fodbold igen. Men det kan vi ikke komme til nu. Det er drønærgerligt, siger Tobias Christensen.

Den ufrivillige pause giver så istedet ekstra tid til landbruget. Men også masser af mulighed for selvtræning, eller måske ikke. 

- Selvtræning? Ej... Det tror jeg ikke, der er noget der hedder da. Nej, jeg kan ikke drive mig selv ud at løbe, griner Tobias.

74-årige Klaudi Sigaard har dømt flere end 3500 fodboldkampe de seneste 41 år. Men nu må han nøjes med græstæppet hjemme i haven og en øl over hækken med naboen. 

- Sidste år havde jeg allerede dømt 20 træningskampe ved den her tid, så jeg savner virkelig at komme ud og dømme de unge mennesker - også de ældre. "Old boyserne", siger Klaudi Sigaard.

Men modsat serie 6-spillerne fra Nr Vium gør Klaudi Sigaard også noget for at holde formen ved lige - han løber tre gange om ugen.

- Og så går jeg med lillemor og cykler sommetider de der 15-18 km. Så formen skal jeg nok holde ved lige. Jeg skal nok klare de der serie 5 og 6 spillere, når jeg kommer ud, for de er gudhjælpemig ikke i form. Det ved jeg da, siger Klaudi Sigaard. 

I dag skulle Midtjysk Greyhound Stadion have afholdt træning - men banen ligger øde hen - og søndagen står også her i stedet på hjemmetræning for de firbenede. 

- Det kræver at man har nogle forhold, hvor man kan slippe hunden fri, hvis den skal løbe rigtig stærkt. Ellers må de nøjes med at gå i snor. Og det hader Greyhounds egentlig. De vil hellere bare løbe, fortæller Helle Mogensen, der er kasserer og fotograf ved Midtjysk Greyhound Stadion.

Men lockdownen er dog nok værst for de tobenede - i tre år har formanden for Midtjysk Greyhound Stadion, Rikke Bankov kun misset én søndagstræning

- Det er da kedeligt. Vi savner dem alle sammen. Specielt hundene og det samvær, vi har, slutter hun.

Corona har lagt alt sport ned. Vi besøgte nogle af dem, der bare går og venter på at kunne pakke sportstasken igen.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.