Sommerpakke luner på Fur - gratis færge hele juli

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget blev fredag enige om en sommerpakke til 700 millioner kroner.

Coronakrisen har været hård ved en lang række af de store danske brancher. Derfor har regeringen nu indgået en bred aftale med et flertal af Folketinget om at bruge 700 millioner kroner på en såkaldt sommerpakke.

quoteDet er helt perfekt. Det kan ikke være skønnere.

Jørgen Christiansen, næstformand, Fursund Turistforening.

- Sommerpakken den er stor, ja, 700 millioner kroner. Men den skal godt nok også løfte noget, der virkelig er i knæ, nemlig vores turisterhverv og vores oplevelsesøkonomi, siger erhvervsminister, Simon Kollerup.

Aftalen betyder blandt andet billigere offentlig transport, penge til flere forenings og idrætsoplevelser, ligesom der bliver halv pris på billetter til kulturoplevelser. 

Også de ældre kan se frem til gratis aktiviteter og dagture for plejehjemsbeboere. Fradraget for sommerhusudlejning bliver midlertidigt forhøjet fra cirka 40.000 til 60.000 kr.

- Håbet er jo, at der bliver rigtig tryk på sommerhusene nu. Og ved at gøre det mere attraktivt, kan vi forhåbentlig få lejet flere sommerhuse ud, siger Torsten Schack Pedersen, der er erhvervsordfører for Venstre:

- På den måde kan vi være med til at sikre endnu flere turister i sommerlandet, fortsætter han. 

Gratis færge for cyklende og gående

Sommerpakken gør også færger gratis for gående og cyklister til alle danske øer i juli. Noget som både gavner og glæder på limfjordsøen Fur: 

- Det er jeg rigtig positiv over, for vi er kommet lidt bagud her i foråret, så det er helt perfekt. Det kan ikke være skønnere, Jørgen Christiansen, der er næstformand Fursund Turistforening.

- Der kommer fokus på de danske øer igen, og det er rigtig godt, fortsætter han,

To gange om året er Furfærgen gratis, og det er noget, der har en positiv indvirkning på øen.

- De to gange om året, hvor vi har gratis færge, kommer der virkelig mange endags turister herover og hygger sig og spiser. Og mange finder også ud af, at man ikke kan se det hele på en dag, så de kommer bare igen og igen, siger formanden.

Han håber derfor på, at sommerpakken kan have den samme effekt på turismen på Fur.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.