Coronavirus

Soldater skal hjælpe regionen i kampen mod corona

Region Midtjylland har lavet en aftale med Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, så soldater og redningsspecialister kan hjælpe med at pode.

Soldaterne og redningsspecialisterne skal primært bruges som podere (arkivfoto).
Soldaterne og redningsspecialisterne skal primært bruges som podere (arkivfoto).

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen kommer nu Region Midtjylland til undsætning i kampen mod coronavirus.

Regionen har lavet en aftale med Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning, Ingeniørregimentet i Skive og Flyvestation Karup, der betyder, at 36 soldater og redningsspecialister skal hjælpe med at pode og vaccinere borgerne.

Redningsspecialisterne fra Beredskabsstyrelsen har efter ni måneders værnepligt kvalificeret sig til at søge arbejde i blandt andet ambulancetjenesten og de kommunale redningsberedskaber.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (A) siger i en pressemeddelelse, at redningsspecialisterne først og fremmest skal bruges som podere. Det vil primært være sundhedsfagligt personale og personer, der er i gang med en sundhedsvidenskabelig uddannelse, der står for vaccinationerne. 

- Personalet bliver fordelt, så kompetencerne bliver brugt bedst muligt og på en måde, som også opleves så trygt som muligt for borgerne, siger Anders Kühnau.

De 36 soldater og redningsspecialister bliver oplært i løbet af weekenden og begynder arbejdet på mandag. Det er planen, at indsatsen varer resten af december.