Sognepræst tilbage i prædikestolen: - Jeg havde sommerfugle i maven

I dag er der blevet holdt de første gudstjenester i folkekirkerne siden nedlukningen.

Kirkegængere kunne i dag igen indtage bænkene i landets kirker.

I Ulfborg Kirke fandt 23 sognemedlemmer vej til det kirkelige corona-comeback på Kristi himmelfartsdag, og selv om gudstjenesten var en mere sprittet affære end normalt, så var alle glade for at være tilbage i kirken.

- Det var dejligt. Jeg har savnet det fællesskab, der er i kirken og salmerne. Og vi spritter jo af hele tiden alligevel, så det fungerede fint, siger Kirsten Tingstrup, der var med til gudstjenesten.

På prædikestolen stod sognepræst Gitte Elisabeth Hansen, og hendes fugtige håndflader skyldtes ikke kun håndspritten.

- Jeg havde sommerfugle i maven i morges, men det er fantastisk. Vi har alle glædet os til at komme i gang igen, siger hun.

Gudstjenesterne i Ulfborg Sogn er tilbage - nu med håndsprit og afstandsregler.

Præst: Rart at se mennesker igen

For at opfylde afstandskravene har man i kirken afspærret hver anden bænk. Efter de nye regler kunne der på den måde have været 45 personer i kirken, så med 23 kirkegængere var der i dag god plads til alle.

Det er dog stadig en væsentlig større samling mennesker end hvad der længe har været i kirken, og for sognepræsten var det en kærkommen forandring at kunne stå for en gudstjeneste igen.

- Det er rart at se mennesker igen, som ikke udelukkende er til begravelse, men til en gudstjeneste, hvor alle er velkomne, siger Gitte Elisabeth Hansen.

Kirker og trossamfund måtte åbne igen mandag den 18. maj, men retningslinjerne blev først offentliggjort aftenen forinden. Derfor har kirkerne haft travlt med at blive klar til Kristi himmelfartsdag, og nogle kirker vil først være klar til at holde gudstjeneste på søndag eller i næste uge.

De nye retningslinjer betyder blandt andet, at der der under en gudstjeneste skal være mindst en meters afstand mellem gæsterne. Hvis der synges, er afstandskravet to meter.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.