Søskende dyster om at komme først fra Silkeborg til Randers - samler penge ind undervejs

To søskende dyster i hver deres disciplin om at komme først fra Silkeborg til Randers for at samle penge ind til coronaforskning.

Hun er Europamester i triatlon, han er Verdensmester i kajak.

Line og Mads Brandt Pedersen er søskende med store sportspræstationer på CV'et i hver sin disciplin, men i dag konkurrerer de mod hinanden for at holde formen vedlige under coronanedlukningen.

quoteDet er familieæren og håneretten, der er på spil, så jeg vil gør alt, hvad jeg kan, for at slå ham.

Line Brandt Pedersen, triatlet

Det er storesøster Line, der har udfordret sin bror om at komme hurtigst fra Silkeborg til Randers. Hun skal svømme, løbe og cykle, mens han skal ro kajak.

- Vi træner normalt ekstremt meget til konkurrencer, men de blev aflyst på stribe, så det her en ekstra motivation til træningen. Vi er vant til at konkurrere i ludo, men ikke i sportens verden, så det er nyt, siger Line Brandt Pedersen.

Strækningen langs Gudenåen er på cirka 70 kilometer og bliver streamet live på blandt andet Facebook.

Samler ind til coronaforskning

Det handler dog ikke kun om at komme først. Dysten er også en indsamling af penge til coronaforskning på Aarhus Universitet.

- Vi ville rigtig gerne hjælpe i forhold til corona, men vi er jo ikke læger eller forskere, men så kunne vi gøre noget via sporten, siger Line Brandt Pedersen.

Mads Brandt Pedersen gør kajakken klar før start i Silkeborg.
Mads Brandt Pedersen gør kajakken klar før start i Silkeborg.
Foto: Kasper Hovmand, TV MIDTVEST

På Institut for Biomedicin arbejdere forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 samt nye test- og behandlingsmuligheder til patienter, som rammes af coronavirus.

Her gør de to atleters initiativ indtryk på virusforsker og professor Søren Riis Paludan.

- Det er fantastisk generøst af Line og Mads at stille sig selv til rådighed til fordel for forskningen. Vi har brug for alle midler og opbakning fra samfundet til skabe mere viden om coronavirus. Denne event oplever vi som et tillidsfuldt skulderklap til os på universitetet, og det er vi meget taknemmelige for, siger han.

Målet er at indsamle omkring 250.000 kroner. Pengene bliver indsamlet via en indsamlingsplatform.

Søskendedysten

Familieæren og håneret på spil

For storesøster er svømningen den største udfordring i dagens søskendedyst.

- Vandet er stadig koldt og svømmehallerne er jo lukkede, så jeg har ikke kunnet træne så meget. Jeg håber, jeg er i rette element efter det, siger Line Brandt Pedersen.

Hun spår, at det at være i gang i fire-fem timer bliver den største udfordring for lillebror, som er vant til at være i aktion i omkring to timer i maratonkajak. Hun er selv vant til at være i gang i ni-ti timer på ironman-distancen.

De vil begge gøre alt for at komme først i mål.

- Det er familieæren og håneretten, der er på spil, så jeg vil gør alt, hvad jeg kan, for at slå ham, siger triatleten.

- Det kan godt være, der bliver lidt dårlig stemning, hvis man kommer sidst, så det skal man helst undgå, siger kajakroeren.

De to atleter