Sørgeligt 10-års jubilæum for Boxen

I Herning minder multiarenaen lige nu mere om et strandet krydstogtskib, og den har stået tom siden marts.

Danmarks første multiarena Boxen åbenede med et brag i 2010, men lige nu er der ingen gæster, og der er heller ingen grund til at fejre fødselsdag.

- Jeg håber ikke, at vi skal kigge mange år frem, før vi er helt på beatet igen, og jeg tror så også, at der vil ske det, at folk virkelig glæder sig til at mødes igen, når man føler det er under sikre og trygge vilkår, siger Poul Sand, der er bestyrelsesformand i MCH A/S.

Som så mange andre steder, har covid-19 sat en stopper for arrangementerne, så selvom der i 2018 var mere end 400.000 besøgende, så er det hele gået i stå.

- Problemet er, at det kan tage tid, før befolkningen også er klar til det. Et er, hvornår der bliver givet tilladelse til det, men selvfølgelig også at folk har lyst til det. Jeg tror selvfølgelig på, at der kommer en tid, hvor vi igen kan sige, at Boxen bliver fyldt og der står 15.000 mennesker derinde og at stemningen er i top, siger Kristian Have, der er kultur ekspert hos HAVE Kommunikation.

Succesen ligger i dvale

Boxen kan rumme op til 15.000 gæster, men Poul Sand fortæller, at tiden lige nu er hård, selvom det siden åbningen, er gået rigtig godt.

- Det har været en rendyrket succeshistorie siden den 20. oktober 2010, hvor Lady Gaga indviede Boxen med et fantastisk show. Det har været en gennemsyret succeshistorie, som vi har været stole af, meget tilfredse med og som faktisk også økonomisk har hvilet i sig selv, siger Poul Sand.

Efter fem år var der kæmpe fest i Boxen, så jubilæer bliver fejret, men på en tiårsdag, hvor der ikke er gæster, krydser man i stedet fingre for, at der snart kommer bedre tider.

Når Danmarks håndboldkvinder i December skal spille EM i Herning, håber man, at der kan blive plads til en god håndfuld tilskuere i arenaen.

Der er plads til 15.000 tilskuere, men den har stået tom siden marts