Søren Pape håber på genåbning af alt allerede i næste uge

Et udspil fra Statsministeriet om næste skridt i Danmarks genåbningen blev fredag sendt rundt til partilederne. Der var svarfrist lørdag aften.

Der er stadig ikke sat to streger under forhandlingerne om den tredje fase af Danmarks genåbning.

- Med det ekstremt lave smittetryk der er, og med så få smittede der er i Danmark og især i vores landsdel, så skal vi simpelthen se at få noget åbnet. Det er folks virksomheder og levebrød, så de skal have lov til at komme i gang hurtigst muligt, siger partileder for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, til TV MIDTVEST.

Partilederen tør ikke komme med nogle garantier for genåbningen, men han vurderer, at der i folketinget er stor enighed om at få åbnet op, og han håber på, at alt kan få lov at åbne.

Han understreger, at uanset hvad vil der selvfølgelig følge restriktioner med, når det igen bliver åbnet op.

Uvished om restriktioner

Beslutningen om, hvordan Danmark i tredje fase skal åbne, er blevet trukket til det sidste, og derfor må de berørte vente lidt endnu.

- De der retningslinjer, de skal bare ud hurtigst muligt, og jeg nægter at tro andet end, at sundhedsmyndighederne selvfølgelig har gjort sig nogle tanker om det. Der har jo været dialog mellem brancherne, ministerierne og sundhedsmyndighederne, så jeg håber meget, at der enten i dag eller senest i morgen kommer noget ud, siger Søren Pape Poulsen.

På trods af manglende retningslinjer omkring restriktioner, så mener partilederen at udsigten til den udvidede genåbning er meget glædelig.

- Det kan være, at man ikke kan åbne i morgen, men så kan man måske åbne tirsdag. Fitnesscentre og andet stod jo først til at åbne i august, så jeg er glad for det er lykkedes, at de med sund fornuft nu kan åbne, siger han.

Partilederne fik grundlovsdag et udspil omkring åbningen fra Statsministeriet med svarfrist lørdag aften klokken 20.00, og det er en del af forklaringen på, hvorfor der endnu ikke er svar på alt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.