Søndagsgudstjenesten er aflyst - men sognepræst forsøger sig med en anden løsning

Landets kirkegængere må blive hjemme i dag, efter alle folkekirkens gudstjenester er blevet aflyst landet over.

Normalt ville lyden af orgelmusik og salmesang fylde landets kirker søndag, men sådan er det ikke i dag.

Coronavirussen har fået folkekirken til at aflyse samtlige gudstjenester, så kirkegængerne må blive hjemme. 

Men det betyder ikke, at de skal undvære Guds ord, mener provst og sognepræst i Egeris Kirke, Betty Ahrenfeldt. Hun forsøger sig derfor med noget, der for hende er helt nyt.

- Jeg er igang med noget, jeg aldrig har prøvet før. Jeg prøver at lave videooptagelser af en lille andagt, som jeg så har tænkt mig at lægge ud på vores sociale medier, forklarer hun, da vi møder hende før udgivelsen af videoen.

Betty Ahrenfeldts andagt bliver optaget med en mobil.
Betty Ahrenfeldts andagt bliver optaget med en mobil.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Taler om bekymring

Det er en helt ny oplevelse for Betty Ahrenfeldt at skulle tale ud i et tomt kirkerum med en mobil som publikum.

Og selve teksten er også en anden, end hun havde regnet med. For selvom videoen skal træde i stedet for søndagsgudstjenesten, så er det ikke søndagens tekster, hun læser op.

- Jeg har valgt at læse et stykke fra Matthæusevangeliet om bekymring, hvor Jesus siger, vi ikke skal bekymre os. Det er også det, jeg vil prøve at sige noget over, når jeg har læst teksten, fortæller hun.

Andagten blev lagt op på Egeris Kirkes sociale medier søndag klokken 10.

- Jeg er meget spændt på, hvor mange visninger der kommer, og om dem der plejer at komme til gudstjeneste overhovedet vil se det. Men vi gør forsøget i hvert fald, fortæller hun.

Glade modtagere

Søndag formiddag ville Olav Møller Nielsen og Estrid Læssøe Nielsen fra Skive normalt gå til gudstjeneste i Egeris Kirke. Men nu sidder de derhjemme og ser Betty Ahrenfeldts andagt på nettet.

- Det er mærkeligt at se gudstjenesten sådan her. Man mangler fællesskabet med de andre, men på den her måde er vi alligevel sammen. Og bare det at se præste i det flotte lys indefra kirken er en god ting, siger Estrid Læssøe Nielsen.

Olav Møller Nielsen er enig,

- Det er en tid med mere angst og ængsteliges end normalt. Og så er det godt at prøve og at turde at give slip og tro på at man er i Guds hænder, forklarer han. 

Estrid Læssøe Nielsen og Olav Møller Nielsen sidder derhjemme og ser andagten.
Estrid Læssøe Nielsen og Olav Møller Nielsen sidder derhjemme og ser andagten.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST