Socialdemokratisk lokalformand træt af minkhåndtering: - En rigtig møgsag

Ivan Møller Sørensen er ikke imponeret over den ulovlige instruks, regeringen, anført af Mogens Jensen, er kommet med om, at alle mink skulle slås ned.

Ivan Møller Sørensen har været medlem af Socialdemokratiet i tyve år og lokalformand i Lemvig de seneste seks. Han er meget træt af Fødevareministeriets håndtering af minkaflivning.

- Det er en møgsag, vi har i øjeblikket, for den er ikke behandlet ordentligt. Som udgangspunkt er det helt rigtigt, at Mogens Jensen som fødevareminister har ansvaret. Men der må sidde nogle jurister inde i ministeriet, som ikke har rådgivet ordentligt, fortæller han til TV MIDTVEST.

Sagen handler om, at regeringen, og herunder Mogens Jensen som fødevareminister, har beordret, at alle mink i Danmark skulle aflives. Men det har regeringen ikke lov til. Derfor har Mogens Jensen beklaget, at ordlyden til minkavlerne var et 'skal' og ikke et 'bør'.

- Jeg er helt med på, at man skal tænke på folkesundheden, som kommer i første række, men sagen er håndteret dårligt, fortsætter lokalformanden fra Lemvig.

I har tiltro til ham?

- Ja, med baggrund i, at han er blevet rådgivet forkert. Jeg tror ikke, han har vidst det. Men det må undersøgelserne vise.

- Tilliden bliver mindre med sådanne sager. Mit bud er, at han bliver frataget fødevareområdet og så kun skal koncentrere sig om de tre andre ting. Det, tror jeg, vil være en god ting. Også generelt, afslutter Ivan Møller Sørensen.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.