Smittetilfælde på højskole - 117 elever sendt i isolation

Én elev på Silkeborg Højskole er konstateret smittet med coronavirus. Det er ikke første gang, at skolen oplever smitte blandt eleverne, og det får forstanderen til at slå hårdt ned.

En elev på Silkeborg Højskole er torsdag konstateret smittet med coronavirus. Det betyder, at 117 elever nu er blevet sendt i isolation. 

- Vi har ud fra et sikkerhedsprincip valgt at sige, at alle elever er nær kontakt til den smittede elev. Vi følger nu anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilket betyder, at eleverne skal testes på fjerde og sjette dagen efter den positive test. Derefter vil vi vurdere, hvad der så skal ske, fortæller Jacob Zakarias Eyermann, der er forstander på Silkeborg Højskole.

quoteVi har opfordret eleverne til at tage hjem og gå i isolation, hvis det er muligt.

Jacob Zakarias Eyermann, Forstander, Silkeborg Højskole

Det var en rutinetest, der blev udslagsgivende for udviklingen på Silkeborg Højskole denne torsdag eftermiddag. Eleverne bliver nemlig ligesom resten af landets højskoleelever testet to gange om ugen, og her var det, at én af elevernes testresultat gav udslag.

Ejermanden af den pågældende test fik senere taget en pcr-test, som bekræftede smitten. Skolens personale er ikke sendt i isolation, da medarbejderne ikke vurderes som værende nære kontakter.

De er dog alle blevet opfordret til at lade sig teste.

- Eleverne er selvfølgelig tættere på hinanden, end de er på underviserne. Vi har opfordret eleverne til at tage hjem og gå i isolation, hvis det er muligt. Det er dog vanskeligt for vores internationale elever og for de elever, som har familie, der er i risikogruppen. Derfor er de i stedet isoleret på deres værelser, fortæller forstanderen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at højskolen i Søhøjlandet har været udsat for coronasmitte. I august sidste år blev 14 elever og én medarbejder konstateret smittet. 

Det resulterede til sidst i, at skolen måtte lukke midlertidigt, og efterfølgende fortrød forstanderen også, at han ikke sendte eleverne hjem tidligere.

- Jeg troede ikke, vi ville nå så højt. Det overrasker mig, hvor lumsk virus er: At der er elever, der ikke har haft symptomer, og hvor meget det har hoppet, sagde han dengang til TV2 ØSTJYLLAND. 

Derfor bliver der gået noget mere med livrem og seler denne gang.

- Vi ved fra erfaring, at det er fornuftigt at være på den sikre side. Det er også derfor, vi bare siger, at alle elever er nære kontakter, lyder det fra forstander Jacob Zakarias Eyermann.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.