Sløj sygeplejerske skulle blive på arbejde: Testet positiv for corona dagen efter

Dansk Sygeplejeråd vil have ledelsen på hospitalerne i Herning og Holstebro til at stramme op på sikkerheden, så de ansatte ikke bliver smittet med coronavirus.

Antallet af læger og sygeplejersker, der bliver smittet med corona-virus på hospitalerne i Region Midtjylland, fortsætter med at stige.

quoteHun kan nå at have smittet mange kollegaer, og hun kan nå at have smittet patienter.

Bente Alkærsig Rasmussen, næstformand, Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland

Lige nu er der 189 ansatte, der er smittet med COVID-19 i hele regionen. Værst er det på hospitalerne i Herning og Holstebro.

Dansk Sygeplejeråd mener, at der er behov for at få strammet op på sikkerheden for personalet på hospitalerne.

- Et af de eksempler, vi har hørt, er en sygeplejerske, som fik det dårligt under en vagt, men blev bedt om at blive til vagtens afslutning. Så skulle hun testes næste dag, og vedkommende blev testet positiv. Det er jo meget uheldigt, da hun kan nå at have smittet mange kollegaer, og hun kan nå at have smittet patienter, fortæller Bente Alkærsig Rasmussen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland.

Til møde med ledelsen

Dansk Sygeplejeråd var i mandags til møde med ledelsen af hospitalerne i Herning og Holstebro for at drøfte deres bekymringer.

- Vores medlemmer er meget bekymrede. Det er selvfølgelig noget, der fylder meget i forhold til, at der er risiko for at bære smitten hjem til sin familie eller til at smitte andre patienter, siger Bente Alkærsig Rasmussen.

Hun føler dog, at ledelsen tog kritikken meget alvorligt og var meget opsatte på at gøre arbejdsforholdene mere sikre for personalet under corona-krisen.

- Det var et rigtig godt møde. De lyttede til vores synspunkter og tog dem med sig. Vi ved, at de har taget dem med rundt til ledelsen generelt i hele Hospitalsenhed Vest, siger Bente Alkærsig Rasmussen.

Hospitalsdirektør: Ledere har pligt til at sende syge medarbejdere hjem

Det har i dag ikke været muligt for TV MIDTVEST at få et medlem af ledelsen på hospitalerne i Herning og Holstebro til at stille op til et interview.

Hospitalsdirektør Poul Michaelsen har dog skrevet et svar i en kort mail:

- Vi tager situationen omkring personalets sygefravær meget alvorligt, og har et stort fokus på hele tiden at følge de retningslinjer som Sundhedsstyrelsen udstikker. Det betyder også at vores ledere har pligt til øjeblikkeligt at sende personale hjem fra arbejde, såfremt de udviser tegn på luftvejsinfektion eller andre symptomer, der kan give mistanke om COVID-19.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.