Skovture hitter under corona - dobbelt så mange gæster som før

Mange danskere i Midt- og Vestjylland bruger den ekstra fritid på en tur i skoven. Især i Klosterheden og Undallslund Skov oplever de et stigende antal besøgende.

Der har været mennesketomt mange steder i Danmark, siden statsministeren lukkede landet ned. Men ikke i de midt- og vestjyske skove. Der har der været gæster som aldrig før.

- De sidste fire uger har det været helt forrygende med mennesker i skoven. Det er jo helt vanvittigt. Det er som om, der lige er blevet skruet på en knap, så der er kommet rigtig mange i skoven, siger Michael Winther, der er naturvejleder ved Naturskolen i Viborg Kommune.

Covid-19 har tvunget folk til at tænke ud af boksen for at få hverdagen til at gå, og mange har fået øjnene op for skoven.

Om det er at samle myrer med mormor, at fræse rundt mellem træer og skovstier på sin mountainbike eller bare at komme ud i den friske luft, så benytter mange det gode forårsvejr til en skovtur.

- Vi har ikke brugt det så meget, som vi gør nu. Vi har jo været hjemme i en længere periode, hvor vi har kunnet kommet rigtig meget afsted, så det har været dejligt, fortæller Lotte Mølgaard fra Skive til TV MIDTVEST.

Nemt at holde afstand

Klosterheden og Undallslund Skov er to steder, hvor de oplever et stigende antal besøgende, for med et samlet areal på mere 6600 hektarer, hvilket svarer til mere end 9000 fodboldbaner, er det nemt at holde afstand.

Ifølge Michael Winther er skovens besøgende gode til at tage hensyn og holde afstand. Det gælder både de erfarne, men også dem, der først efter krisen er begyndt at bruge skoven.

- Nogle er dem, der kommer her jævnligt, som så kommer lidt mere nu, og andre kommer og siger; ”Nøj hvad er det her for et sted, her har vi aldrig været før”, siger Michael Winther.

Karsten Lund Jensen, der er naturvejleder og skovløber ved Naturstyrelsen i Vestjylland, fortæller, at han regner med, at der er dobbelt så mange gæster i Kolsterheden, som der var før karantænen ramte.

Klosterheden er Danmarks tredje største skov, så der er stadig plads til mange flere gæster, før pladsmangel bliver et problem.

Midt- og vestjyderne bruger den ekstra fritid under coronakrisen på at tage på tur i skovene.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.