Skolelederforeningen: Ikke sikkert alle skoler åbner efter påske

Der bliver rigtig travlt på skolerne for at blive klar til genåbning efter påske. Alene rengøring bliver et problem, og ikke alle skoler bliver klar.

De mindste klasser fra 0. til 5. klasse skal åbne igen efter påske, den 15. april, hvis altså alt fortsættter som hidtil. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på gårsdagens pressemøde.

quoteVi kan ikke garantere, at alle skoler åbner den 15. april. Nogle steder vil man have logistiske problemer og få svært ved at få det til at gå op.

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen

Men ikke alle skoler bliver klar til at åbne om otte dage ifølge formanden for Skolerlederforeningen, Claus Hjortdal fra Thisted.

- Vi kan ikke garantere, at alle skoler åbner den 15. april. Nogle steder vil man have logistiske problemer og få svært ved at få det til at gå op. Der bliver rigtig travlt på skolerne de her dage frem til, vi kan åbne, siger han.

Alene det at få gjort rent fremhæver han som en af de største udfordringer.

- Vi står med et kæmpe problem med at få gjort ordenligt rent. Mange steder er det udliciteret til firmaer, og der er sparret på det. Så bare det er et logistisk problem, siger Hjortdal.

Skoleledernes formand, Claus Hjortdal fra Thisted, gav mandag aften sin reaktion på regeringens genåbningsplan.

Gør hvad vi kan

Selv om det bliver en stor udfordring at få skolerne klar til undervisning i anderledes omgivelser med, ser skolelederforeningens formand den gradvise åbning som godt for samfundsøkonomien.

- Hvis vi ser på arbejdsmarkedet, så var det den bedste løsning. De små børn holder forældrene hjemme. 9. klasse kan godt undvære deres eksamen, årskarakter er fint for dem. 6.-9. klasse er dem, vi også bedst kan distance-undervise, så på den måde er det meget fint, siger han.

Nu begynder arbejdet med genåbningen for de mindste klasser, og da det er meget forskelligt, hvordan skolerne er opbygget, blivet det meget individuelt, hvordan de vil gribe genåbningen an.

- Først i morgen (i dag tirsdag red.) får vi nogle retningslinjer for, hvordan vi kan tilrettelægge det. Der bliver noget med kvadratmeter, og hvordan vi kan samles samt rengøring og afspritning. Vi gør, hvad vi kan og skal nok få sendt klare beskeder ud til forældrene hurtigst muligt, siger Hjortdal.

Ifølge Claus Hjortdal er det meget forskelligt, hvordan skolerne er opbygget. Derfor er det meget individuelt, hvordan de vil gribe genåbningen an.

Også børnehaver og daginstitutioner skal åbne den 15. april.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Uddannelse.