Skoleleder jubler over ændret afstandskrav

Sundhedsstyrelsen ændrede i dag retningslinjerne for, hvor stor afstand der skal være mellem blandt andet skoleelever for at begrænse smittefaren. Fra to til én meter, og det gør det meget nemmere at være skole.

Sundhedsstyrelsen har søndag aften ændret anbefalingerne, så to meters afstand i samfundet bliver sat ned til en meter.

Meldingen blev givet klokken 18, og kommer godt en uge inden de store skoleklasser igen starter. Så nu kræver det kun et halvt så langt målebånd at måle op i klasselokalerne, og det glæder Michael Schrader, der er leder af Vestsalling Skole og Dagtilbud.

- Det er jeg selvfølgelig meget glad for. Det gør alt andet lige vores opgave noget lettere, siger han, og fortsætter:

- Det betyder konkret, at eleverne ikke behøver at være delt op på forskellige klasserum. En klasse på 25 elever er måske fordelt på tre lokaler nu, det behøver måske kun være to fremover.

Behøver ikke nye borde

Derudover kan skolen også lade to elever sidde ved hvert bord, hvis de sidder ved bordenderne. På den måde kan de nøjes med de borde, der allerede er på skolen.

- Vores opgave bliver jo i morgen at måle op og se, hvordan vi håndterer at 6. til 9. klasse kommer om en uge. Men vi er allerede i gang, det er bare blevet nemmere at få plads til dem, siger Michael Schrader.

Myndighederne anbefaler fortsat mindst to meters afstand i særlige situationer som på plejecentre, fællessang og foredrag. Her kan de tunge dråber, som kan indeholde coronavirus, nemmere smitte.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.