Skives borgmester bifalder genåbning af den offentlige sektor

For borgmesteren i Skive giver det god mening, at Folketinget har valgt, at det kun er nogle regioner, der må genåbne.

I Folketingets seneste aftale om at udvide fase to i genåbningen af Danmark ligger også en geografisk bestemt åbning af den offentlige sektor.

Det betyder, at Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland nu må åbne op for, at ansatte i den offentlige sektor igen kan møde fysisk op på deres arbejdsplads. Og det glæder Skives borgmester.

- Vi glæder os rigtig meget til at se vores medarbejdere igen og få dem tilbage. Det er lang tid siden, vi har haft dem inde i rådhuset, siger Peder Christian Kirkegaard (V).

- Det betyder bare rigtig meget, at man kan samarbejde om tingene og får mulighed for at tage en hurtig snak med en kollega. At vi nu igen er en organisation i fuld drift kommer til at betyde rigtig meget for den service, vi kan levere.

Differentieret genåbning af kommuner giver mening i Skive.

Naturligt at se på regionale forskelle

I partiernes aftale ligger det dermed også, at de to regioner på Sjælland ikke får lov til at åbne op. Det skyldes, at smittetrykket her er markant større end i de øvrige tre regioner.

For Skives borgmester giver det god mening, at man nu har valgt at kigge på geografien og ikke længere skærer alle regioner over en kam.

- Vi har syntes, at det var naturligt, at man så på de regionale forskelle.

- Hvis man åbner fuldt op i København og på Sjælland i øvrigt, så er der et helt anderledes pres på den kollektive trafik end eksempelvis her i Midtjylland, siger Peder Christian Kirkegaard (V).

Men det bliver dog ikke helt den samme hverdag, medarbejderen møder ind til, som den de forlod.

- Vi vil naturligvis være meget fokuseret på, at vi overholder de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen melder ud. Der vil helt sikkert bliver meget mere rengøring og håndsprit, og måske skal der heller ikke holdes flere møder på samme tidspunkter. Så det vil blive en lidt anderledes hverdag, men trods alt vil den nu ligne hverdagen før endnu mere, slutter han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.