Skærpede krav til handlende midt- og vestjyder: Fra i dag skal der holdes to meters afstand

I Lemvig bliver både store og små butikker udfordret af afstanden, men både i Kvickly og den lokale slagter oplever de, at kunderne er gode til at tage hensyn.

Mundbind og afstand er efterhånden blevet en del af hverdagen, og fra i dag skal afstanden øges med en meter.

Selvom de længe har arbejdet under restriktioner, så er det en yderligere udfordring for midt- og vestjyske butikker.

quoteMan kan gøre det så godt som man kan, men helt undgå at komme i nærkontakt det kan altså godt være lidt svært

Søren Agger, Handlende i Lemvig

- Det er svært. I hvert fald rundt i hele butikken, men ved kasselinjer og bageren har vi  afstandsmærker på gulvet i stedet for, at folk selv skal finde ud af det. Vi håber, at kunderne også selv vil være med til at holde den her afstand og tænke sig om, når de handler, fortæller Amanda Kristensen, der er souschef i Kvickly Lemvig.

Og noget tyder på, at de handlende i Lemvig er klar til de skærpede afstandskrav.

- Jeg synes, det er meget fint. Det er jo en nødvendighed, og vi er bare nødt til at rette os efter det, siger Søren Agger, men tilføjer også:

- Man kan gøre det så godt, som man kan, men helt undgå at komme i nærkontakt det kan altså godt være lidt svært, siger manden, der bor i Lemvig.

Et samarbejde at holde afstand

Souschefen, der på nuværende tidspunkt også er konstitueret chef i butikken, fortæller, at de modtager retningslinjer fra Coop, og at de følger både krav og anbefalinger.

- Vi er gode til at holde afstand, og så husker vi folk på, at de skal huske at spritte fingre af og så videre. Striberne på gulvet har vi lavet med to meters afstand i stedet for en. Vi vil gerne have, at alle føler sig trygge ved at handle hernede, siger Amanda Kristensen.

quoteVi opfordrer selvfølgelig rigtig meget til, at det er for vores alles sammen bedste, at vi gør det her.

Amanda Kristensen, Souschef, Kvickly Lemvig

Hun medgiver, at det er en stor udfordring at sikre de handlende holder to meters afstand. Samtidig fortæller hun, at kunderne er gode til at sige til, hvis de andre handlende kommer for tæt på.

- Vi kan ikke være dem, der skal rende rundt og følge op på folk, og at de skal gøre sådan eller sådan. Vi opfordrer selvfølgelig rigtig meget til, at det er for vores alles sammen bedste, at vi gør det her, siger hun.

Varm ventetid hos Slagter Mortensen

Peter Mortensen ejer to af de mindre steder i Lemvig, og efter de nye krav lukker han nu kun seks personer ind i sin slagterforretningen, og kun to i ostehandlen ved siden af.

- Der må faktisk komme flere ind, men vi har lavet det, så det passer med seks. Så står de udenfor og venter og nyder det gode luft, siger han.

Peter Mortensen vil ikke brokke sig over de nye krav. Han er glad for, at de trods alt kan holde åben, og håber for andre forretningers skyld, at folk vil overholde retningslinjerne, så Danmark kan åbne hurtigt.
Peter Mortensen vil ikke brokke sig over de nye krav. Han er glad for, at de trods alt kan holde åben, og håber for andre forretningers skyld, at folk vil overholde retningslinjerne, så Danmark kan åbne hurtigt.
Foto: Kasper Riis Kristensen / TV MIDTVEST

Slagteren har ikke de store udfordringer med afstanden, for han oplever at kunderne er gode til at tage hensyn til hinanden og vente udenfor.

Derfor har han også indrettet en lille varmestue, så ventetiden er til at holde ud, på trods af det kolde vintervejr. Og kunderne venter gerne.

quoteHvis man bare holder de der afstande, man skal, så tror jeg, det bliver rigtig godt

Peter Mortensen, Ejer af Slagter Mortensen i Lemvig

- Jeg vil gerne handle ved Slagter Mortensen, siger Inger Rasmussen og fortsætter.

- Vi skal jo passe på, så det er ok for mig i hvert fald.

Peter Mortensen ser ingen problemer i, at der er skærpede krav i de næste par måneder, men håber for alles skyld, at man snart kan komme ud i friheden.

- Det er lidt mere bøvlet det hele, men jeg tror det handler om sund fornuft med det her. Hvis man bare holder de der afstande, man skal, så tror jeg, det bliver rigtig godt, siger han.

Tema

Coronavirus