Simon Kollerup lover hurtige svar til minkbranchen: Regeringen er klar til at hjælpe

Med aflivningen af alle danske mink står mange avlere nu i uvished om, hvordan de bliver kompenseret.

De danske minkavlere har lige nu ti dage til at pelse deres dyr, før de skal aflives.

quoteOm det præcis er en kompensation eller fuld erstatning, det er noget vi skal tale med folketingets partier om den kommende tid. Men der er ingen tvivl om, at regeringen er klar til at hjælpe.

Erhvervsminister, Simon Kollerup

Det kan redde noget af denne års hårde arbejde, men hjælpe ikke på fremtiden, da alle avlsdyr også skal aflives.

Nu er spørgsmålet så, hvad de mange minkavlere kan forvente sig af kompensation, for et mistet livsværk.

Thomas Danielsen, der er med i Erhvervsudvalget for Venstre, mener, at minkavlerne skal have fuld erstatning.

- Det er virksomheder i drift, der har et avlsarbejde, som har en værdi, som har pelserier. Alt det skal der erstattes for, når det nu er staten, der vælger at lukke branchen, siger han.

Kollerup vil gerne hjælpe

TV MIDTVEST havde Erhvervsminister Simon Kollerup med live i nyhedsudsendelsen 19.30, og her kan du læse et kort uddrag af hans svar.

Hvad har i til minkavlerne. Kompensation eller fuld erstatning?

- Minkavl og landbrug er jo en del af vores kulturhistorie og har dybe rødder i vores del af landet. Derfor er det også en tung dag for os alle sammen, og vi kommer med hjælp også til minkavlerne. Om det præcis er en kompensation eller fuld erstatning, det er noget, vi skal tale med folketingets partier om i den kommende tid. Men der er ingen tvivl om, at regeringen er klar til at hjælpe, fortæller Simon Kollerup.

Når I siger, at minkbranchen bliver lukket så lang tid, at den får svært ved at komme på benene igen, hvorfor går i så ikke ind med det samme og giver erstatning, for det i lukker?

-  Vi har allerede i morgen møde med folketingets partier, om hvordan vi kan hjælpe erhvervslivet under den her svære situation. Der skal laves en grundig juridisk vurdering omkring det her med ekspropriation, det er i gang det arbejde, fortæller Simon Kollerup.

Ministeren forsikrer, at der indenfor 14 dage vil være en afklaring på, hvordan avlere og berørte virksomheder vil blive hjulpet.

Du kan se hele interviewet herunder:

3:14
Det store spørgsmål i minkbranchen er nu, om avlerne skal have en corona-kompensation eller have fuld erstatning for deres tab.