Silkeborg bygger nyt permanent testcenter

I Silkeborg begyndte de i dag at bygge et permanent testcenter, fordi Region Midtjylland vil udvide testkapaciteten.

Regionsrådsformand, Anders Kühnau, ser placeringen af testcenteret i Silkeborg som geografisk logisk, da det ligger centralt placeret i regionen. Foto: Louise Harkjær Møller / TV MIDTVEST

For tiden bygger de på livet løs i Silkeborg. Med det stigende smittetryk i byen har Region Midtjylland valgt at bygge et permanent COVID-19 testcenter i byen. Målet er nemlig, at der skal testes mest, hvor smitten er flest.

- Vi ser i det hele taget et stort og stigende behov for at blive testet. Det sker også i sammenhæng med, at der er flere, der bliver smittede lige nu, og så er det godt, at vi nu kan lave et testcenter i Silkeborg, som er et af de steder, der er rigtig hårdt ramt med mange smittede, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau.

Læs også Populær badesø i Silkeborg under politiets opsyn - fra fredag kan forsamlinger forbydes

Byen har på det seneste trukket stor opmærksomhed med et øget smittetryk, krav om mundbind og Østre Søbad, der tidligere i dag blev et hotspot. Derfor er Borgmester, Steen Vindum, naturligvis også glad for, at byggeriet af et permanent testcenter begyndte i dag.

- Det her er jo en serviceudvidelse for silkeborggenserne, og det synes jeg, de har fortjent, og jeg er sikker på, at de vil tage godt imod det. Så jeg er rigtig glad i dag. 

Det kan Borgmesteren meget vel få ret i. På gaden i Silkeborg fangede TV MIDTVEST i dag tandklinikassistenteleven  Christina Engdal, der sagtens kan se logikken i et permanent testcenter i byen.

- Vi har da i Silkeborg været forundrede over, at der ikke var et permanent testcenter her hos os. Vi er en kommune med 100.000 borgere og Danmarks 10. største kommune.

Borgmester Steen Vindum

- Jeg tænker, at det er en rigtig god idé, fordi vi er rigtig mange mennesker her i Silkeborg, som kommer tæt på hinanden og ligger omkring hinanden på strandene, og det spredes bare hurtigt. Jeg tænker, det er for vores eget bedste og for vores ældre.

Testcenter kommer sent

Tidligere på dagen viste nye smittetal, at der i dag var færre nye smittede i Silkeborg i forhold til i går. Så noget kunne tyde på, at Silkeborg er på vej i den rigtige retning. Alligevel kommer testcenteret først nu. Det vil Borgermesteren dog ikke dvæle for meget ved.

- Vi har da i Silkeborg været forundrede over, at der ikke var et permanent testcenter her hos os. Vi er en kommune med 100.000 borgere og Danmarks 10. største kommune. Det lader vi så ligge nu og ser fremad. Nu har vi muligheden her i Silkeborg, og det er der en god grund til, da vi er et af de steder, hvor der er flest positive lige i øjeblikket, fortæller Steen Vindum.

Læs også Positiv udvikling i antallet af coronasmittede i Silkeborg

Testcenterets første telt blev opsat i dag, så silkeborggenserne må vente lidt i endnu med at blive testet i det nye center.

- Det bliver åbnet på onsdag. Vi har planlagt den første testperson kl. 11:00, og så vil jeg tro, at vi åbner for booking på mandag, siger Bo Elbæk Pedersen, der er leder af Sundhedsberedskabet i Region Midtjyllland.

Nyt center er mere attraktivt

Indtil videre har borgerne kunne blive testet i et midlertidigt testcenter, som blev udgjort af mobile stationer under pavillioner. Et set-up, der har haft svært ved at efterkomme efterspørgslen i Silkeborg.

- Det har været et midlertidigt testcenter, hvor man ikke kunne tilmelde sig på forhånd. Man mødte bare op, og ventede ofte i 2-3 timer, før man blev testet, fortæller Steen Vidum.

Det nye testcenter bliver ligesom dem, man kan se i landets største byer. 

- Her får vi et fast testcenter, hvor vi også har mulighed for som borgere at bestille tid. Man kan komme kørende i sin bil eller komme gående. Det er meget attraktivt tilbud for borgerne, siger Anders Kühnau.

Det nye testcenter kommer til at ligge ved Søholt Idrætspark.

Det er testcentre som disse, man indtil videre har kunnet blive testet ved i Silkeborg. Foto: Kasper Riis Kristensen / TV MIDTVEST