Sejren gik til Line: Søskendepar samler over 100.000 ind til corona-forskning

Det sportslige søskendepar dystede i dag om at komme først fra Silkeborg til Randers langs Gudenåen. Undervejs fik de samlet 115.000 kroner ind til forskning i coronavirus

Gudenåen dannede i dag rammen om en lidt mere spektakulær søskendestrid end dem, der normalt foregår i danske familier. Til stort offentligt skue og mediebevågenhed fik de to atleter samlet 115.000 kroner ind til forskning i coronavirus.

quote- Lige da jeg kom over målstregen, tænkte jeg nok mest på, at jeg havde slået Mads.

Line Brandt Pedersen, triatlet

Dysten bestod i at komme først fra Silkeborg til Randers langs åløbet. Storesøster Line Brandt Pedersen, der er europamester i triatlon, svømmede, cyklede og løb ruten, mens lillebror Mads Brandt Pedersen tilbagelagde samtlige 70 kilometer i kajak, som han er verdensmester i.

Line Brandt Pedersen puster ud sammen med familien efter den hårde tur.
Line Brandt Pedersen puster ud sammen med familien efter den hårde tur.
Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST (foto)

Sejren - den tog storesøster efter fire timer og 32 minutter.

- Den dobbelte verdensmester, som ingen kunne slå sidste år, ham har jeg slået. Så nu har jeg håneretten i familien, det er dejligt, lød det fra Line Brandt Pedersen, få sekunder efter at hun havde krydset målstregen ved Den Blå Bro i Randers.

Indsamling vigtigst - næsten

Til spørgsmålet om, hvad der var vigtigst - at få samlet penge ind til forskning i coronavirus eller at slå lillebror - har Line Brandt Pedersen et klart svar. Sådan da.

- Lige da jeg kom over målstregen, tænkte jeg nok mest på, at jeg havde slået Mads. Men at vi har samlet over 100.000 kroner ind, det er endnu federe, siger hun.

Mads Brandt Pedersen lægger til kaj efter 70 kilometer i sin kajak
Mads Brandt Pedersen lægger til kaj efter 70 kilometer i sin kajak
Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST (foto)

12 minutter efter sin storesøster kom en svedig og forpustet Mads Brandt Pedersen i mål i sin kajak. Selv undskylder han nederlaget med en lidt for ivrig start.

- Jeg satsede alt på at nå først til Tangeværket, men da jeg kom frem, havde Line allerede været der. Og så var mine kulhydratdepoter brugt op, siger den lidt slukørede lillebror.

Succesfuld indsamling

Målet for de to søskende var inden dagens event at samle en kvart million ind via en indsamlingsplatform til Institut for Biomedicin. Her arbejder forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 samt nye test- og behandlingsmuligheder.

Det lykkedes ikke helt. I skrivende stund er beløbet oppe på over 115.000 kroner, men beløbet dulmer alligevel nederlaget lidt for Mads Brandt Pedersen.

- Det havde været fedt med en kvart million, men over 100.000 er også vildt fedt. Og lad os nu se, hvad der sker de kommende dage, indsamlingen kører jo videre, siger han.

Lillebror får et kram af sin storesøster på kajen
Lillebror får et kram af sin storesøster på kajen
Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST (foto)

DE TO ATLETER


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.