Seervideo: Fem piger alene i karantæne på norsk hotel

Fem midt- og vestjyske piger er lige nu i corona-karantæne på et hotel i Norge.

For en uge siden blev arbejde skiftet ud med karantæne for fem 20 og 21-årige piger, der kommer fra Skjern, Ølgod og Viborg. De er sammen taget til Norge for at arbejde på et hotel ved Geilo, men nu er hotellet lukket ned. 

- Nogle af de gæster, vi har haft på hotellet, er blevet testet positive for coronavirus, så nu er vi i fjorten dages karantæne på hotellet, siger Sara Bøndergaard. 

 

Alene på et stort hotel
Der er plads til 170 gæster på Hermon Høyfjellssenter, men nu er kun ejerne og de fem danskere tilbage på hotellet. Ligesom i Danmark er der i Norge indført restriktioner på, hvilke forretninger der må holde åbent, og her er hotellet altså pålagt at lukke helt ned. 

- Det er lidt specielt at gå rundt på de tomme gange, men vi har heldigvis gode muligheder for at stå på langrendsski, lave mad og bruge badelandet, siger Thea Lomborg. 

Pigerne fortæller, at de nu har fået mulighed for at flytte ind i en en af hotellets hytter, hvor det hele ikke føles så tomt. 

Halvvejs i karantænen
De fem piger har nu været en uge i karantæne, og er derfor halvvejs i karantænen. Planen er, at de skal hjem til danmark igen til april. 

- Tiden kan godt føles lidt lang, så for ikke at komme til at kede os for meget, har vi lavet nogle videoer. Vi har det jo godt, og det vil vi gerne vise folk derhjemme, siger Sara Bøndergaard. 

Pigerne har også lavet instagramprofilen "Karantæne i vildmarken", hvor de opdaterer fra deres hverdag i det norske. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.