V-erhvervsordfører kalder forhandlinger om erstatning til minkavlere for 'en helt ekstrem situation'

Venstre vil ifølge Torsten Schack Pedersen have flere milliarder til minkavlere, end det regeringen lægger op til i forhandlingerne.

De danske minkavlere holder lige nu vejret, mens regeringen og de øvrige partier på Christiansborg forhandler om en erstatningspakke, fordi samtlige danske mink bliver slået ned.

Erhvervsordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen, har været med i forhandlingerne siden i mandags, men der er endnu ikke kommet en løsning.

- Det her er en helt ekstrem situation. Vi har ikke i nyere Danmarkshistorie oplevet, at et helt erhverv er blevet lukket ned. Og derfor er det jo ikke bare at trække en standardformular op af skuffen. Det her er en helt ekstrem situation, og for Venstre er det afgørende, at der bliver landet en ordentlig aftale, som sikrer en hel erstatning og sikrer, at det erhverv, som regeringen har lukket ned, kommer ud af det her på en ordentlig måde, siger Torsten Schack Pedersen.

Venstre-politikeren lægger vægt på, at det tager tid at lave politiske aftaler, som giver mening for alle parter.

- Det er ikke svært at lave hurtige aftaler. Udfordringen er at lave gode aftaler. Og der må jeg bare sige, at regeringen er utrolig tung at danse med. Det virker som om, de ikke har forstået situationens alvor.

Fremtidig indtjening er væk

For Venstre handler det ifølge Torsten Schack Pedersen om at lave en aftale, hvor han og resten af de blå politikere efterfølgende kan se minkavlerne i øjnene med god samvittighed.

Her efterspørger erhvervsordføreren en aftale, der er retfærdig, rimelig og fuldstændig – og en aftale, som er milliarder større end det, som regeringen lægger op til.

- Det er et beløb, der er milliarder større end det, regeringen har lagt på bordet. For det, der fuldstændig mangler, er, at hvis man er i en normal ekspropriationssag, kan man flytte virksomheden til et andet sted, starte op igen og sikre en indtjening. Her er de fremtidige indtjeningsmuligheder væk. Det er klart, at det skal afspejle sig i en aftale, ellers ender vi med at stå i en situation, hvor jeg frygter, at den erstatning, der bliver udbetalt, vil efterlade hundredvis af minkavlere i konkurs, siger Torsten Schack Pedersen og fortsætter:

- Og skal det virkelig være, at når den danske regering, som – i øvrigt uden lovhjemmel – lukker et helt erhverv ned, så ender regningen i sidste ende hos den enkelte minkavler, fordi erstatningen er for lav? Det synes jeg simpelthen ikke er værdigt eller anstændigt.

Torsten Schack Pedersen forhandler sammen med Jakob Ellemann-Jensen, Kim Valentin og Troels Lund Poulsen på Venstres vegne med regeringen og de andre partier.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.