Samuel har fået fri fra skole: - Det gør mig lidt trist

Rigtig mange skoleelever bliver hjemme fra skole i dag på grund af coronavirus. En familie fra Holstebro prøver at vende det til noget positivt.

Anne Tofft fra Holstebro har normalt en travl morgen med at smørre madpakker og sende sine tre drenge i skole. Men i morges var der god tid til at spise morgenmad. 

quoteDet gør mig lidt trist, fordi jeg ikke møder mine venner, og vi får ikke lavet alle tingene i skolen. Men det er en god beslutning, for ellers bliver alle smittet.

Samuel Tofft, ni år

Mens de to teenagedrenge sov længe, fik Anne Tofft og sønnen Samuel på ni år en snak om, hvorfor han i dag ikke skulle i skole.

- Det er vigtigt at snakke med børnene om, at vi skal tage det stille og roligt og ikke gå i panik over alt det, der foregår omkring os. Vi er ekstra påpasselige og spritter og vasker vores fingre rigtig meget, siger hun.

Nogle vil synes, det er fedt med to uger fri fra skolen, men Samuel, der går på Nørre Boulevard Skolen, er ked af, at han skal blive hjemme.

- Det gør mig lidt trist, fordi jeg ikke møder mine venner, og vi får ikke lavet alle tingene i skolen. Men det er en god beslutning, for ellers bliver alle smittet, siger han.

Anne og Samuel Tofft havde god tid til at spise morgenmad i morges. Samuels to storebrødre udnyttede, at de kunne sove lidt længere.
Anne og Samuel Tofft havde god tid til at spise morgenmad i morges. Samuels to storebrødre udnyttede, at de kunne sove lidt længere.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Familie i risikogruppen

Hos familien Tofft skal de næste par uger gå med at spille spil, gå ture med hunden, læse bøger og holde skolearbejdet ved lige så meget som muligt.

Med tre drenge i huset er der normalt mange venner på besøg, men det bliver der mindre af det næste stykke tid.

- Vi kommer også til at lukke lidt ned i familien og putte os lidt. Vi har besluttet os for, at vi ikke besøger bedsteforældre, for de er i risikogruppen. Så vi ringer til dem og forsikrer os, at de har det godt, siger Anne Tofft.

Hun underviser på den forberedende grunduddannelse i Holstebro og skal selv arbejde nogle timer i dag, men bliver så hjemme de næste par uger.

- Vi prøver at vende det til noget positivt. Nu kan vi hygge os og være sammen på en anden måde. Vi skal ikke smørre madpakker og skynde os ud ad døren. Det bliver godt, hvis vi kan holde sygdom for døren.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.