Sammen hver for sig: Familie kørte rundt i sognet med en kop kaffe i hånden

Corona forhindrer socialt samvær. Og så alligevel ikke, hvis man er lidt kreativ og har en bil med kaffe på kanden.

En kop kaffe på en solskinssøndag er noget, der kan samle folk. Og netop forsamling i disse asociale coronatider trængte familien Krøy Pedersen fra Faster nordøst for Skjern til.

Så de opfordrede folk i sognet til at sætte sig ud til vejen på weekendens sidste dag, og så ville familien køre forbi og skåle ud af bilvinduerne.

- Nu har vi kun boet på vores vej i to år, og her er folk gode til at lave spontane ting sammen så som at samle borde og stole på vejen til en kop kaffe. Og så kom vi til at snakke om blandt naboerne, at vi skulle have hele byen og hele sognet med.

- Der er jo dem, der bor ude på landet, som ikke har naboer tæt på, forklarer initiativtager Tina Krøy Pedersen.

Så uden- og inden for byskilte i Ejstrup, Astrup og Faster kørte familien rundt og mødtes på afstand med alle dem, der havde lyst.

- Det er gået over al forventning. Jeg havde godt nok ikke regnet med, at der ville være så stor opbakning, men herude kan man bare noget sammen, fortsætter Tina Krøy Pedersen.

De fleste steder stod folk med flag og hilste, når familiens Škoda kørte forbi. Et sted var der sågar hejst et flag i en maskinlift.

Vil gøre det igen

Selvom solen skinnede, var det pivkoldt. Alligevel sad folk flere steder og ventede op imod en time.

- Det har været super med den opbakning, vi har fået. Det gør vi glædeligt igen. Men nu må vi se, om kulden har skræmt folk væk, afslutter Tina Krøy Pedersen.

Køreturen sluttede på familiens egen vej i Faster, hvor også naboerne sad ude med kaffe i kopperne og hyggede sig med hinanden. På afstand, naturligvis.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.