Sårbare børn kan komme på sommerlejr i Skjern og Bording

Igen i år arrangerer Blå Kors sommerlejr. To af dem i Midt- og Vestjylland på efterskoler i Skjern og ved Bording.

Flere forældre har kontaktet til Blå Kors. De har været bekymrede for, om deres børn i år ville kunne komme afsted på sommerlejr.

- Det er en stor glæde, at vi kan gennemføre lejrene. Der er et ekstra stort behov i år, fordi de her familier i udsatte livssituationer i den grad har brug for et pusterum og afbræk i hverdagen, hvor både børn og voksne mærker at have ferie, fortæller ferielejrchef hos Blå Kors, Karen Klemmed Hviid i en pressemeddelelse.

Hun fortæller også, at Blå Kors og mange frivillige arbejder på højtryk for at sikre gode sommerminder til sårbare børn.

Alle aktiviter skal tilpasses den nye hverdag, der er fulgt med coronakrisen, men der skal stadig være plads til, at de såbare børn får den opmærksomhed de har brug for. Hestlund og Finderup Efterskole ved Bording og i Skjern er perfekte til formålet.

- Vi er superheldige, at vi afholder lejrene på efterskoler, hvor der er masser af plads indenfor og gode udendørs omgivelser. Vi gør alt, hvad vi kan for, at både børn og unge stadig kommer til at mærke nærvær og omsorg, som vi ved, de har brug for, fortæller Karen Klemmed Hviid

Frivillige sikre sommerlejr

I år afholder Blå Kors otte sommerlejre for børn og unge fra familier med eksempelvis sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

Det er voksne frivillige der sørger for, at der igen i år bliver en sommerlejr, og selvom det har været svært at arrangere lejr under de noget anderledes forhold, så oplever Blå Kors et stort engagement.

- Vi er stolte af at have nogle helt fantastiske frivillige, som brænder for at gøre en indsats for børn og unge. De har været gode til at omstille sig til den nye situation med ændrede retningslinjer for, hvordan vi kan afholde lejrene. De har virkelig hjertet med i alt, hvad de gør. Hvis det ikke havde været for vores erfarne og kompetente frivilligflok, ville vi ikke kunne gennemføre lejrene, siger ferielejrchef Karen Klemmed Hviid.

Blå Kors' sommerlejre afholdes i uge 27, 28, 29 og uge 32 i Skjern, Hillerød, Odense, Middelfart, Bording, Hobro og så er der to lejre ombord på et træskib, der sejler ud fra Fredericia og Frederikshavn.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.