Så lykkedes det at holde kræmmermarked – men arrangører er stadig frustrerede

Tredje gang blev lykkens gang for arrangørerne bag Bork Havn Kræmmermarked, der flere gange har oplevet at blive lukket ned af politiet.

Efter at være blevet lukket af politiet to weekender i træk, lykkedes det søndag Bork Havn Kræmmermarked at holde åbent.

Det skete dog ikke helt uden komplikationer.

Ifølge arrangørerne var tilladelsen fra politiet på plads, men da to betjente kiggede forbi for at sikre, at alle coronaregler blev overholdt, mente betjentene ikke, at markedet var inddelt i de nødvendige zoner.

Sådanne zoner er arrangørerne bare aldrig blevet bedt om at forberede, forklarer medarrangør Ellen Sørensen.

- Vi havde ikke fået at vide, at det skulle deles op. Vi havde fået at vide af politiet, at det var i orden, når det blev afholdt som torvedag, og kræmmerne var fordelt ud på hele Bork Havn.

- Så vi føler stadig afmagt. Det er så frustrerende overhovedet ikke at vide, hvad vi må, og hvad vi ikke må. Når vi får noget at vide det ene sted, kommer der nogle andre og siger noget andet, siger Ellen Sørensen.

Har talt med politiet tre gange

Ifølge Ellen Sørensen har hun i ugens løb talt med politiet tre gange for at få styr på detaljerne forud for denne weekends kræmmermarked.

Derfor mener hun, at arrangørerne har sit på det tørre.

- Jeg mener ikke, vi kan gøre mere.

- Det er da dejligt, at kræmmerne ikke skal pakke sammen igen. Vi skal bare sørge for, at der ikke er for mange, der samles på samme sted.

Kræmmermarkedet skal nu sørge for at have styr på de forskellige zoner til næste weekend.

Her kan du se indslaget fra i søndags, hvor Brok Havn Kræmmermarked blev lukket ned.