Rollerne er byttet om: Idrætsforeningen hjælper butikslivet

Sidste års overskud på foreningskontoen tjener nu et godt formål. Under coronakrisen hjælper pengene de lokale butikker.

Situationen for detailhandlen under coronakrisen bekymrede efterhånden Jacob Andersen, fra foreningen Hurup Fælles Sport, en del.

Butikkerne i byen er trængte af krisen, og det skulle der gøres noget ved. 

- Vi er jo ingen forening, uden nogle butikker der kan give sponsorater og hjælpe os med de ting, vi har, siger Jacob Andersen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen. 

Derfor fandt han på et lotteri, der skulle hjælpe det handelsliv, der normalt hjælper den anden vej. For noget af overskuddet på foreningens konto købte han gavekort til alle byens butikker, og de kan nu vindes. 

- De penge, der kommer ind på lotteriet, når man køber en lodseddel for ti kroner, dem bliver der også købt lodsedler for, forklarer initiativtageren. 

Rigtig mange bakker op om et lotteri, der skal hjælpe handelslivet i Hurup

Lodsedler storsælger

Og det ser ud til, at der er andre borgere end Jacob Andersen, der har haft mod på at hjælpe. Salget af lodsedlerne tog nemlig hurtigt fart. 

- Vi har solgt for 17.000 kroner den første dag, 14.000 kroner på anden dag og 8000 kroner den tredje, siger han.

Og det, der startede som en god idé, er nu blevet en stor succes.

- Vi startede med at give 50.000 kroner, og så har vi solgt lodder for næsten for 50.000 kroner også. Så i stedet for at investere 50.000 kroner, har vi investeret 100.000 kroner i byen nu, siger Jacob Andersen og fortsætter:  

- At sælge 5000 lodder i en by af Hurups størrelse - det er fuldstændig fantastisk.

Der bor omkring 2900 mennesker i Hurup. Lotteriet fortsætter til og med den 1. maj.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.