Ringkøbing-Skjern Museum klarer krisen bedre end forventet – Men de er stadig presset

De var klar til, at det ville blive en sommer med kun halvt så mange gæster som normalt, men nu ser det ud til, at det kun bliver 25 procent.

Sidste år var det et rekordår for Ringkøbing-Skjern Museum med hele 226.075 gæster i løbet af året.

Indtil videre, har der i år været omkring 76.000 besøgende forbi museet, og forventningen er, at der i løbet af de kommende måneder vil komme så mange forbi, at besøgstallet for hele året ender med at ligge 25 procent lavere end sidste år.

- Det er ikke sikkert, at vi ligefrem går rabundus i 2020, men 2021 bliver rigtig svær, hvis det her fortsætter, og vi begynder året med røde tal på bundlinjen, siger museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, med et slag på tasken vurderer hun, at museet kommer til at mangle mellem en og to millioner kroner.

Der har været halv pris på billetterne, og mange danskere hjemme i sommerferien, hvilket har resulteret i, at der nogle steder har været rigtig flotte besøgstal.

Men selvom der har været 6000-7000 besøgende over normalt i Bork Vikingehavn og Lyngvig Fyr har lige så mange gæster som sidste år, så kommer der stadig til at mangle penge i kassen.

Kan måske få hjælp

Med Kulturministeriets støttepulje håber museet at kunne få dækket 80 procent, af det tab de har, når året er færdigt.

Om de kan få del i støttepuljen, vil tiden vise, det kan nemlig være svært at gennemskue kriterierne.

For eksempel er et kriterie, at de steder der modtager kompensation skal være truet af konkurs.

Ved Ringkøbing-Skjern Museum regner de med at søge om at få del i støtten inden september, og hvis det lykkes at få en bid af kagen, så vil de kun stå med 20 procent af deres samlede tab for året.

På trods af et stort sommer-rykind kommer museerne i Ringkøbing-Skjern til at få ondt i økonomien