Restauratør er klar til at åbne i næste uge: - Det betyder alt for os

Restaurant Søgaarden i Sunds er helt klar til at genåbne i næste uge, men det bliver ikke nogen økonomisk guldmine

Da Mette Frederiksen lukkede landet ned den 13. marts, forsvandt Kristian Jensens familie også.

quoteFor os batter det ikke så meget. Vi lever 95 procent af selskaber.

Kristian Jensen, restauratør, Sunds

Ikke hans kone eller børn - men hans arbejdsfamilie. Og savnet er stort.

- Det betyder alt, at vi kan komme tilbage på job og blive den familie igen, som mange restauranter jo er, siger Kristian Jensen, som ejer Restaurant Søgaarden i Sunds.

Han har været restauranten igennem med sin tommestok, og der er ingen problemer med at overholde retningslinjerne. Men selvom han glæder sig til at åbne for gæster i á la carte-restauranten igen på torsdag, så bliver det ikke for økonomiens skyld.

Kristian Jensen har målt grundigt op for at få plads til så mange gæster som muligt i restauranten. Han synes, retningslinjerne fra myndighederne har været overskuelige og nemme at leve op til.
Kristian Jensen har målt grundigt op for at få plads til så mange gæster som muligt i restauranten. Han synes, retningslinjerne fra myndighederne har været overskuelige og nemme at leve op til.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Selskaber mangler

Med sine lokaler med udsigt direkte ned til søen i Sunds, lever Restaurant Søgaarden nemlig primært af store selskaber. Konfirmationer, runde fødselsdage og guld-, sølv og kobberbryllupper. Dem bliver der ingen af det første stykke tid af åbningen.

- Man må sidde maks ti personer ved hvert bord med en meter imellem. For os batter det ikke så meget. Vi lever 95 procent af selskaber på mellem 20 og 250 gæster, siger Kristian Jensen.

Men for ham er økonomien sekundær. Både han og medarbejderne stamper i jorden for at komme tilbage på arbejde. Alligevel sætter han sin lid til, at politikerne snart åbner for, at man må mødes i selskaber.

- Vi kigger meget mod næste fase den 8. juni, der kommer formentligt noget omkring konfirmationer og bryllupper, siger Kristian Jensen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.