Rejsedirektør jubler: - Det er en glædens dag

Glæden var stor hos Bravo Tours, da der i dag blev lukket op for at rejse til flere populære feriedestinationer.

Sommeren er lige blevet lidt lysere for mange danskere.

Udenrigsministeriet har åbnet for turistrejser til en række spanske og portugisiske områder samt hele Malta, og det er en udmelding, der blandt andet vækker glæde hos rejseselskabet Bravo Tours i Herning.

- Det er en glædens dag, hvor det endelig bliver tydeligt, hvad vi kan og må. Både for os der laver rejserne, men også for de mange glade midt- og vestjyder, der gerne vil ud og rejse, siger administrerende direktør Peder Hornshøj.

Blandt andet Mallorca og Gran Canaria i Spanien, de portugiske øgrupper Azorerne og Madeira og så også Malta er fra i dag ikke længere orange på verdenskortet, men gule. Det betyder, at vi igen må flyve til dele af sydens sol, og at vi slipper for karantæne, når vi vender hjem igen.

For Peder Hornshøj kom dagens opdaterede rejsevejledninger som lidt af en overraskelse.

- Vi havde egentlig regnet med, at vi skulle have en fredelig dag i dag, men det eksploderede fra morgenen af, og det har været en af de travleste dage i lang tid. Vi har måttet kalde dobbelt så mange folk ind for at kunne følge med, fortæller han.

Solferie udsat for lokalt ægtepar

Mens nogle nu kan begynde at pakke kufferterne, så må andre vente lidt endnu.

Helle og Jørgen Pedersen fra Kibæk er i den sidste kategori.

Ægteparret har egentlig billetter til et af Bravo Tours' planlagte fly til Kreta om en uge, men på grund af høje smittetal fraråder Udenrigsministeriet stadig alle ikke-nødvendige rejser til øen. Det betyder, at deres planlagte og længe ventede rejse bliver udsat.

- Det er vi selvfølgelig kede af og skuffede over, men det er jo ikke nogens skyld. Vi er nødt til at bøje os for de restriktioner, der er, siger Jørgen Pedersen.

Helle og Jørgen Pedersen fra Kibæk sad klar foran computeren klokken 16, da Udenrigsministeriet opdaterede deres rejsevejledninger.
Helle og Jørgen Pedersen fra Kibæk sad klar foran computeren klokken 16, da Udenrigsministeriet opdaterede deres rejsevejledninger.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Men midt i skuffelsen er der håb at hente hos Bravo Tours-direktøren:

- Vi må udsætte sæsondebuten til Kreta en uge. Så håber vi på at kunne finde plads til de folk, der måske er blevet skuffede i dag. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde plads til alle dem, der gerne vil rejse, så vi skal nok finde ud af noget, lover Peder Hornshøj.

For Helle og Jørgen Pedersen er det godt nyt, at deres ferie nok skal blive til noget, selv om det ikke bliver lige nu.

- Så prøver vi det. På et eller andet tidspunkt skal vi nok komme afsted. Og vi får nok en ouzo  alligevel. Nu skal vi bare selv betale den, griner Jørgen Pedersen.

De nye rejserestriktioner gælder fra lørdag klokken 16.