Rejsebranchen jubler over droppede coronarejsevejledninger: - Det er et stort skridt på vejen til normalisering

Selv om beslutningen gerne måtte være kommet før, så glæder branchen sig over, at de nye regler træder hurtigt i kraft.

I rejsebranchen glæder man sig over, at et politisk flertal tirsdag har besluttet at droppe rejsevejledninger relateret til coronavirus.

- Det er positivt. Det er et stort skridt på vejen til normalisering. Det gør tingene endnu nemmere, siger Peder Hornshøj, der er direktør i Bravo Tours og uddyber: 

- Lige siden farverne kom, har det været mudret. Det har ikke været præsenteret klart nok. 

Under coronakrisen har Udenrigsministeriet brugt farverne grøn, gul, orange og rød i sine rejsevejledninger alt efter coronasmitten i et område. Men det droppes nu.

Baggrunden for at droppe de særlige rejsevejledninger er, at en stor del af den danske befolkning er vaccineret. Derfor udgør coronavirus en mindre risiko for landet og dets befolkning.

Så fra fredag normaliseres rejsevejledningerne - altså lige op til efterårsferien.

Bravo Tours direktøren forventer dog ikke, der komme til at være flere, som booker rejser.

- Jeg tror, nogle af de lande, som har været orange, er ikke lande, som der er sæson for lige nu, fortæller direktøren.

Alle problemer er ikke løst 

Selvom rød, gul, orange og grøn farve nu er væk fra på fredag, så betyder det ikke, at alle rejsebranchens problemer forsvinder med et snuptag.

- Lige nu afventer vi, hvad der sker med indrejseformularen. For uanset om man kan vise coronapas eller ej, så bruges der mange ressourcer på at udfylde dem. Det er lidt besværligt og kan være tungt for nogle. Men det er nok ikke vores mening, der tæller mest, siger Peder Hornshøj.

Udenrigsministeriet oplyser, at man fortsat kan bruge rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor der løbende vil blive lavet opdateringer om de enkelte lande herunder eventuelle corona-relaterede indrejserestriktioner.

Desuden kan man orientere sig på landenes ambassaders hjemmesider i forhold til indrejserestriktioner og lignende.