Hospitalsenhed vil forsøge at finde kilden til de mange smittede i Herning

En lille arbejdsgruppe skal nu undersøge, om smitten kan spores tilbage til en bestemt begivenhed.

Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland vil nu forsøge at undersøge, hvorfor der er så mange coronasmittede i Herning Kommune. 

Det oplyser hospitalsenhedens kommunikationschef Finn Møller til TV MIDTVEST.

Finn Møller understreger, at enheden først og fremmest bruger sin ressourcer på at tage sig af de syge og personer under mistanke for at være smittede. 

Men for at være bedre rustet til kommende epidemier er man også interesseret i at undersøge, om der er forhold, der kan spores tilbage til enkeltstående begivenheder.

- I regi af Hospitalsenheden Vest er nedsat en gruppe, som undersøger emnet. Det er vores forhåbning, at vi inden for 2-3 uger kan bidrage med viden om de hypoteser, der aktuelt er i spil, skriver Finn Møller i en mail.

Afviser dokumentation for teori

Ekspert i virologi ved Københavns Universitet, Allan Randrup Møller, vurderer over for Avisen Danmark, at det store hesteevent Hest og Rytter, der blev afviklet i MCH i Herning i begyndelsen af marts, har været medvirkende til det store antal smittede omkring Herning. 

Arrangørerne af Hest og Rytter, Dansk Varmblod, afviser over for TV MIDTVEST, at der er dokumentation for en sådan sammenhæng, men nu vil Hospitalsenheden Vest altså se nærmere på sagen.

Kommunikationschef Finn Møller understreger, at regionen også er bekendt med rygterne om en sammenhæng mellem de mange smittede og hesteeventet.

Han oplyser desuden, at Region Midtjylland sammen med Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet arbejder på at lave en database, der kan hjælpe ved fremtidig Covid-forskning.

Statens Serum Institut offentliggjorde i torsdags en statistik, der viste, at Herning havde flest nye smittede i Jylland. 

Patienter med Covid-19 bliver i den vestlige del af Region Midtjylland indlagt i Herning. De nyeste tal fra regionen viser, at der er 26 indlagte på covid-afsnittet på Regionshospitalet i Herning, mens der til sammenligning er 23 indlagte på Aarhus Universitetshosiptal.

Teorier om alt fra guldbryllup til benzinstation

Hernings borgmester Lars Krarup har i øvrigt også bemærket det store antal smittede i kommunen.

I et opslag på Facebook, der blev offentliggjort i søndags, nævner han nogle af de ting, som man lokalt gætter på kan være forklaringen.

Udover Hest og Rytter har borgmesteren blandt andet hørt en teori om, at mange fra området har østrigske Ischgl som foretrukket destination for skiferien. Der er også teorier om en fodboldkamp, et guldbryllup og sågar en bestemt benzinstander.

- Selv hælder jeg til, at førstepladsen er en kombination af det meste af ovennævnte, skrev Lars Krarup.