Region undersøger om patientkontakt øger risiko for corona

25.000 ansatte i Region Midtjylland er blevet inviteret med i en undersøgelse, hvor forskere vil undersøge, om regionens ansatte har øget risiko for at blive smittet med ny coronavirus.

285 ansatte i Region Midtjylland har været bekræftet smittet med ny coronavirus. 

Derfor vil regionen nu lave en stor undersøgelse af, om patientkontakt giver større risiko for coronasmitte.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Ifølge regionen har man kigget til udlandet, hvor erfaringer viser, at hospitalsansatte er i øget risiko.

- Det er afgørende, at vi kan tilbyde vores ansatte trygge arbejdsforhold. Både vi og vores ansatte ønsker svar på, om de er beskyttet godt nok mod Covid-19. Derfor håber jeg, at mange ansatte vil bidrage med svar til forskningsprojektet, selvom mange netop nu har ekstra travlt, siger regionsrådsformand Anders Kühnau. 

Forskningsprojektet gennemføres af Arbejdsmedicin, Aarhus Universitetshospital og Arbejdsmedicin, Hospitalsenheden Vest.

UNDERSØGELSEN KORT

Daglige spørgsmål på sms

Forskerne vil kort og godt undersøge, om de ansatte med patientkontakt har større risiko for at blive smittet med covid-19 sammenlignet med regionalt ansatte uden patientkontakt og ansatte, der arbejder hjemmefra.

Undersøgelsen sker blandt andet ved, at de deltagende dagligt får en sms med spørgsmål.

Det vil sammen med sundhedsdata fra andre kilder give forskerne svar på, om det eksempelvis har givet medarbejderne tilstrækkelig beskyttelse at bruge værnemidler.

quoteJeg ser frem til at få forskernes svar på, om vi ved at ændre procedurer eller vejledninger kan beskytte vores ansatte endnu bedre fremover.

Anders Kjærulf, koncerndirektør

- Vi har stort fokus på at skaffe værnemidler nok til at beskytte ansatte mod at blive smittet med Covid-19. Jeg ser frem til at få forskernes svar på, om vi ved at ændre procedurer eller vejledninger kan beskytte vores ansatte endnu bedre fremover, siger Anders Kjærulff, der er koncerndirektør i Region Midtjylland.

Forskningsprojektet bliver gennemført blandt regionens ansatte på hospitaler, i psykiatrien og i præhospitalet.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.