Regeringen åbner for flere tilskuere resten af sæsonen til sport

Et sænket afstandskrav til én meter betyder, at der kan lukkes flere tilskuere ind i resten af sæsonen.

Regeringen sænker afstandskravet mellem tilskuere til én meter. Dermed kan flere tilskuere komme til fodboldkampe i Superligaen i resten af den igangværende sæson.

quoteDet bliver selvfølgelig stadigvæk med restriktioner, men med noget lempeligere restriktioner.

Kasper Sand Kjær (S), kulturordfører

Det bekræfter Kulturministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Det sker, efter at kulturordfører Kasper Sand Kjær (S) tidligere tirsdag havde løftet sløret for detaljerne i bekendtgørelsen.

- Helt konkret har vi aftalt, at der fra næste spillerunde kan komme flere tilskuere på stadion. Det er jo godt for alle, sagde Kasper Sand Kjær tirsdag formiddag.

Det bliver sådan, at der kan sidde 500 tilskuere i hver sektion, som stadion skal inddeles i, og der skal være en meters afstand imellem folk i stedet for de to meter, som hidtil har været kravet.

I en pressemeddelelse siger kulturminister Joy Mogensen (S):

- At få fans tilbage til alle kampene i Superligaen - og mærke suset og glæden på lægterne - er både fantastisk og en vigtig del af superligafodbold.

- Tiltaget sker efter, at justitsministeren og jeg har haft drøftelser med de politiske partier. Vi har lyttet til ønsket om flere fans på stadionerne, og jeg synes, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til holdene og deres fodboldfans - og til at vi fortsat skal undgå smittespredning.

Restriktionerne til kampene er kommet grundet coronakrisen. Flere partier har blandt andet efterspurgt lempede afstandskrav, hvilket blev drøftet mellem regeringen og de øvrige partier mandag aften.

I tre forsøgskampe har der været afprøvet lempeligere restriktioner. Det er på baggrund af disse kampe, at der nu åbnes mere op.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) minder dog om, at coronakrisen ikke er overstået, bare fordi der åbnes for flere tilskuere.

- Forsøget har vist, at det kan lade sig gøre at afvikle superligakampe med mange tilskuere, så det bliver der nu mulighed for hen over sommeren.

- Krisen er ikke overstået, men vi tager nu endnu et skridt i retning af genåbning af Danmark. Det er jeg rigtig glad for, siger han i pressemeddelelsen.

FC København har blandt andet tidligere meldt ud, at man vil kunne inddele Parken i 21 sektioner, og dermed kan klubben lukke 10.500 fans ind til hjemmekampene i resten af sæsonen.

Brøndby oplyser til TV2 Sporten, at man forventer at kunne lukke 7000-8000 tilskuere ind til kampene under de nye restriktioner.

Kapaciteten vil variere fra stadion til stadion, men generelt vil flere folk kunne komme til fodbold i resten af denne sæson.

Foruden at afstandskravet sænkes til en meter, vil familiemedlemmer og andre nære relationer kunne sidde ved siden af hinanden, fremgår det af bekendtgørelsen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.