Rasmus købte blåfinnet tun til 37.000 kroner: - Det er virkelig en unik oplevelse

En tun på 245 kilo er blevet solgt på auktion i Hanstholm. Køberen var restauratør Rasmus Overgaard Kardyb fra Glyngøre.

I Limfjordens Hus i Glyngøre kan kunderne glæde sig til at sætte tænderne i en blåfinnet tun. Restauratør Rasmus Overgaard Kardyb endte nemlig med det højeste bud, da en blåfinnet tun på 245 kilo var på auktion i Hanstholm. Med en kilopris på godt 150 kroner endte den samlede pris på godt 37.000 kroner.

- Som fagmand er det fuldstændig vanvittigt at få lov til at stå med en dansklandet, blåfinnet tun. Det er normalt noget, du skal rejse til den anden side af verden for at få lov til at stikke din kniv i. Det er virkelig en unik oplevelse, siger den glade restauratør.

Den store rovfisk er nu blevet skåret i mindre stykker. Nogle kommer på menuen i restauranten, andre bliver solgt direkte til kunderne, mens 50 kilo bliver frosset ned og gemt til nytår. Her vil Limfjordens Hus sætte fisken på nytårsmenuen.

Resterne af tunen efter den var blever skåret i mindre stykker.
Resterne af tunen efter den var blever skåret i mindre stykker.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Skal lokke kunder til

Rasmus Overgaard Kardyb har også en anden bagtanke med købet af den store fisk. Som mange andre spisesteder oplever han nemlig også, at kunderne bliver væk på grund af situationen med coronavirus.

- Vi er nødt til at gøre, hvad vi kan for at få folk ind ad døren, også hvis det er en kæmpestor tun og tilbud på tunbøffer, der skal til. Vi bliver nødt til at være opfindsomme, for der kommer ikke folk af sig selv i de her dage.

Tunen er fanget af et norsk fartøj i Skagerrak.

Fiskeskipper Kenneth Nielsen fra Thorsminde fangede den 16. september en tun på 273 kilo.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.