Pulsskolen indtager Struer: - Vi prøver nogle af de lidt mindre firkantede sportsgrene af

Coronakrisen fik arrangørerne til at bide negle, men til sidst blev det muligt at afholde Pulsskolen.

Sommerferien kan bruges på mange forskellige ting. For nogle unge i alderen 7 til 16 bliver den brugt særdeles aktivt i Struer.

Her er Pulsskolen nemlig forbi for første gang i år, og det betyder en masse alternativer til de sportsgrene, som de unge måske går til i hverdagen.

- Pulsskolen er en sommerferieaktivitet for 7-16-årige, hvor vi gerne vil have dem til at opleve glæden ved idræt. Så i stedet for, at de kun går til eksempelvis fodbold eller håndbold, vil vi gerne have dem til at få øjnene op for mange flere sportsgrene. Det kan være floorball, volleyball eller crossnet. Vi prøver nogle af de lidt mindre firkantede sportsgrene af hos Pulsskolen, fortæller Nikolaj Bonde, der er leder af Pulsskolen.

Pulsskolen afvikles i Struer i denne uge. De tre første dage prøver deltagerne tre forskellige sportsgrene hver dag, før de torsdag bliver udsat for en temadag. Fredag byder på mere fri leg.

Frygt for corona

I og med, at Pulsskolen foregår med en masse unge mennesker samlet omkring fysisk aktivitet, var der stor frygt for arrangørerne, da landet lukkede ned.

Men i takt med, at der er åbnet for flere og flere ting, kom optimismen.

- Vi havde lige nogle uger, hvor vi tænkte, at Pulsskolen kunne ryge for i år. Men heldigvis kom regeringen ud med nogle retningslinjer, vi følte, vi kunne følger, siger Nikolaj Bonde og fortsætter:

- Vi følger alle retningslinjer på Pulsskolen med håndsprit, mindre grupper og opdeling. Så vi gør, hvad vi kan for at holde retningslinjerne.

Koncept taget godt imod

Pulsskolen startede for 26 år i Hillerød. Dengang var det en struerbo, der startede konceptet, og derfor var det helt oplagt for skolen endelig at finde vej til den nordvestjyske by.

At konceptet har indfundet sig her, bringer stor glæde hos deltagerne.

- Det er gået helt fantastisk. Børnene elsker konceptet. De elsker det med, at de må prøve flere forskellige idrætsgrene – prøve noget, de ikke har prøvet før. Det er blevet taget rigtig godt imod af børnene, forklarer Nikolaj Bonde.

Pulsskolen i Struer slutter fredag. Den besøger Viborg i uge 32.

Se på kortet herunder, hvor i landet der enten har eller bliver afviklet Pulsskolen i år.

Pulsskolen besøger flere steder i landet.
Pulsskolen besøger flere steder i landet.
Foto: Pulsskolen