Pressede butiksejere skal lukke - ser frem til hjælp fra regeringen

Mange små virksomheder og selvstændige er i øjeblikket presset økonomisk af coronasituationen.

Alle guldsmedekæden Sct. Mathias Ure-Gulds tre butikker ligger i storcentre, og det har pludselig fået store konsekvenser.

For alle forretninger i indendørs butikscentre fik i går besked på, at de onsdag formiddag skulle lukke for at mindske spredningen af coronavirus. Og lukningen kan mærkes på økonomien, for udgifterne er store.

- For alle tre butikker med forsikringer og andre faste udgifter, så kan det sagtens være 70.000 kroner om dagen, fortæller ejeren Jan Mørup.

Han forsøger sig nu med selv at transportere varerne ud til kunderne, men det er ikke nok. Derfor blev han også lettet, da han hørte, at der var en hjælpende hånd på vej fra regeringen.

- Det er klart, at vi er meget positive over, at de vil være med til at hjælpe, siger Jan Mørup.

Tøjbutikken Rass og Aas i Viborg forsøger sig med at sælge tøj på deres sociale medier, men det er ikke nok.
Tøjbutikken Rass og Aas i Viborg forsøger sig med at sælge tøj på deres sociale medier, men det er ikke nok.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hjælp udefra

Regeringen er parat til at dække nogle af de faste omkostninger for små virksomheder, som de ikke længere har indtjening til at dække.

Konkret foreslår regeringen et tilskud fra staten på op til 80 procent af de faste udgifter. Kompensationen er målrettet virksomheder med et omsætningsfald på mere end 40 procent.

Det er Jan Mørup ikke den eneste, der er lettet over. Også tøjbutikken Rass og Aas i Sct. Mathias Centret åndede lettet op, da de fik beskeden. 

- Det er vi jo selvfølgelig rigtigt glade for, siger butiksmedarbejderen Anni.

Mens dagen begyndte i frit fald for rigtig mange af landsdelens mindre erhvervsdrivende, foldede regeringen faldskærmen ud blot nogle få timer senere.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.