Politiet forstår overvældet koncertarrangør: - Men regler er regler

Politiet har sympati for parret, der valgte at aflyse deres planlagte drive-in-koncert i Hodsager, men giver sig ikke en tomme. Regler er regler, lyder svaret på kritikken.

Lørdag skulle Hodsager sydøst for Holstebro have lagt boldbane til en drive-in-koncert for i mellem 50 og 100 biler med bandet Dr. Diesel. Sådan blev det dog ikke.

Inden arrangementet nåede at blive til virkelighed, blev det ifølge arrangørerne - som er et privat ægtepar - kvalt i mere end 50 siders corona-vejledning fra politiet - herunder en side med regler, der skulle overholdes. Aflysningen har dog ikke fået politiet til at ændre mening.

- Jeg er ked af, at de føler sig overvældede og nødt til at aflyse. Men regler er regler, og de er jo til for, at arrangementer kan afholdes trygt og med den fornødne sikkerhed. Og i disse tider er der bare ekstra mange ting at forholde sig til, siger vicepolitiinspektør Sune Espersen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Gråspurve med kanoner

Parret mener, at politiet ved at sende dem samme vejledning, som blandt andre Roskilde Festival får, skyder gråspurve med kanoner. Men det argument preller af på Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteJeg er ked af, at de føler sig overvældede og nødt til at aflyse.

Sune Espersen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi

- Jeg kan sagtens forstå, at man kan have den følelse, men der er nogle fælles bestemmelser og nogle forholdsregler, man skal tage. Herunder en forventningsafstemning med politiet, og det krav gælder også for koncerter, siger vicepolitiinspektøren.

Han mener desuden, at parret muligvis er blevet overrumplet, fordi de har set de 54 sider fra Politiets Administrative Center (PAC) som én lang liste med krav. Men det er ikke tilfældet.

- 54 sider lyder overvældende, men det, man reelt skal forholde sig til som arrangør, kan stå på en enkelt side. Resten er en vejledning til, hvordan man så skal håndtere de krav, forklarer vicepolitiinspektøren.

Forsiden på det 54 sider lange brev fra politiet til ægteparret bag drive-in-koncerten.
Forsiden på det 54 sider lange brev fra politiet til ægteparret bag drive-in-koncerten.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Politisk opbakning til ægtepar

Mens politiet altså står fast, så er formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, ikke begejstret for det udfald, der blev skæbnen i Hodsager.

- Jeg synes, at det lyder helt vanvittigt, at man skal kvæle sådan et godt initiativ i bureaukrati og rigide regler. Det burde man kunne gøre på en mere fornuftig måde, siger han og fortsætter:

- Selvom vi lever i en tid, hvor man skal føre nødvendighedens politik, så behøver man jo ikke føre en politik, der er unødvendig dum. Og det her lyder simpelthen alt for restriktivt, alt for rigidt og alt for bureaukratisk.

Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, vil gå til erhvervsministeren med sagen.
Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, vil gå til erhvervsministeren med sagen.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Han understreger, at arrangementer lige nu selvfølgelig skal afvikles, så de er sundhedsmæssige forsvarlige.

- Men vi skal også kunne leve livet, og vi skal ikke kvæle alle gode kreative ideer og de muligheder, der er for at dyrke fællesskaber, siger politikeren, der opfordrer til sund fornuft.

Med udsigten til at mange arrangementer skal afholdes på alternative måder hen over sommeren, vil han nu gå videre med sagen.

- Jeg vil gerne se, hvad jeg kan gøre ved det, og jeg vil gerne snakke med erhvervsministeren om, at vi de kommende måneder sikrer, at vi ikke gør tingene alt for bureaukratiske og rigide, når folk gerne vil holde arrangementer. Det tror jeg ikke, der er nogen, der har interesse i, slutter han.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.