Politiet holder pressemøde om corona-situationen i Midt- og Vestjylland

Politi, borgmestre og Region Midtjylland holder fredag pressemøde om den aktuelle situation med coronasmitte i landsdelen.

Fredag klokken 9.00 inviterer Midt- og Vestjyllands politidirektør, Helle Kyndesen til pressebriefing.

- Anledningen er den aktuelle situation med coronasmitte i landsdelen, som kalder på opmærksomhed fra både myndigheder og befolkning, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Formålet med mødet er at mindske smittespredningen. Med til mødet er også borgmestrene i Thisted og Ringkøbing-Skjern Kommuner samt regionsrådsformand i Region Midtjylland.

- Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard og borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard vil give en status på situationen i forhold til Covid-19 og yderligere fortælle om politiets og kommunernes tiltag, der kan bistå borgerne med at forhindre smittespredning, lyder det i pressemeddelelsen.

Desuden vil regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau give en status på smittetallene og testsituationen i Region Midtjylland.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er det særligt de unge, der bliver smittet med corona, og derfor beder kommunen nu idrætsforeninger og fitnesscentre om hjælp til at nå de unge.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Hårdt ramt kommune

Den seneste opgørelse viser, at der i Ringkøbing-Skjern Kommune siden 6. maj har været 149 personer, der er smittet med Covid-19, og det er en stigning på 44 personer i løbet af de seneste to uger.

I Thisted Kommune har de i alt 69 smittede siden maj, hvilken er en stigning på 23 personer i løbet af de seneste to uger.

- Med 34 nye tilfælde af Covid-19 smittede de seneste syv dage, placerer Ringkøbing-Skjern sig blandt de kommuner, der er værst ramt. Nu skal der strammes op, så vi kan få brudt smittekæden, lyder den klare opfordring fra borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard, på kommunens hjemmeside.

Pressemødet i dag kommer til at foregå på politistationen i Holstebro.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.