Politiet får hjælp af Danmarks yngste filmselskab

Malte Houe fra Mors skal hjælpe Midt- og Vestjyllands Politi med at formidle information om coronavirus til de unge.

De unge er overrepræsenteret i smittestatistikkerne, og det har fået Midt- og Vestjyllands Politi til at bede ungdommen selv om hjælp til at sprede budskaber om corona-situationen.

Se første afsnit i vores serie om Danmarks yngste filmselskab her.

Den 18-årige morsingbo Malte Houe, der står bag filmselskabet Houe Film, har derfor fået til opgave at producere en ny informationsvideo om corona til Midt- og Vestjyllands Politi. Videoen vil politiet bruge til at nå ud til de unge via de sociale medier.

- Houe Film er jo et lokalt filmselskab, hvor unge mennesker producerer film og indslag, og vi håber, at de kan formidle budskabet fra ung til ung meget bedre, end vi selv ville kunne, siger Helle Kyndesen, der er politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Videoen tager udgangspunkt i politiets coronapatruljer, hvor Malte Houe blandet har været med på patrulje i nattelivet, på et bibliotek og i en skatepark for at tale med de unge.

- Vi vil rigtig gerne vise, hvad de unge er gode til og vise det gode eksempel, samtidig med at vi viser alvoren i det, siger Malte Houe.

Filmselskab på fuld tid

Efter 10. klasse valgte Malte Houe gymnasiet fra for at leve af at producere film, og selvom han har godt gang i forretningen, så får han ingen penge for at arbejde for politiet.

- Vi er med her for at give Houe Films bidrag til at komme ud af den her coronasituation. Det er vi alle sammen interesserede i. Hvis vi på nogen måde kan bidrage, så står vi her, og det skal vi ikke have noget for, siger Malte Houe.

Houe Film producerer normalt videoer om alt fra børnehaver til cykelløb, men det er første gang Malte Houe arbejder sammen med politiet.

- Det er rigtig fedt for vores virksomhed. Det er jo et kvalitetsstempel, at de offentlige instanser vil arbejde med os, siger han.

Den første teaser for den nye informationsvideo kan ses på Midt- og Vestjyllands sociale medier på torsdag.

Midt- og Vestjyllands Politi får hjælp af Danmarks Yngste Filmselskab, Houe Film, med at få coronainformationen ud til de unge.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.