Politiet er bekymret: - Vi ser situationer, der er uacceptable

Rigspolitiet er i dialog med alle politikredsene om, hvor let folk tager på forsamlingsforbuddet.

Til og med den 10. maj er det ikke lovligt at forsamle sig mere en ti personer på offentlige steder. De seneste dages gode vejr har dog gjort, at folk nogle steder har glemt alt om netop det forbud.

quoteHold afstand og lad være med at søge hen, hvor andre søger hen. Og det er det sidste, der kikser.

Thorkild Fogde, chef, Rigspolitiet

- Vi har set nogle enkeltstående problemstillinger, som er uacceptable. Er det en landsdækkende situation, vil vi kigge på de enkelte steder, og så kan der komme opholdsforbud. Det betyder, at man ikke må sætte sig på græsplænerne eller bænkene, siger rigspolitichef Thorkild Fogde til TV 2.

Derfor er Rigspolitiet nu i kontakt med de forskellige politikredse, heriblandt Midt- og Vestjyllands Politi. Her vil man undersøge, hvor stort problemet er, og om de enkelte politikredse oplever, at borgerne tager let på forbuddet.

- Politiets anvisninger har været præcise. Hold afstand og lad være med at søge hen, hvor andre søger hen. Og det er det sidste, der kikser, siger Thorkild Fogde til TV 2.

Han erkender dog over for TV 2, at det kan være svært at forstå, at reglerne i offentligheden stadig gælder, nu hvor både skoler, dagtilbud og frisører må åbne.

Forsamlingsforbuddet, der medfører et loft for forsamlinger på maksimalt 10 personer, blev indført 17. marts efter en hastestramning blev vedtaget i Folketinget.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.