Politiet anerkender minkavleres frustration: - Det er bestemt ikke i orden

Der står uhentede containere fyldt med døde mink hos flere avlere. Politiet forstår de frustrationer, der medfølger.

Flere minkavlere står lige nu med containere fyldt med døde mink. Nogle steder flyder det over med blod og fedt, mens andre avlere har problemer med maddiker og spyfluer.

quoteDet er bestemt ikke tilfredsstillende, at vi ikke har kunne hjælpe dem med at komme af med deres døde mink endnu.

Martin Løye, linjechef, beredskabet ved Midt- og Vestjyllands Politi

Det er en utilfredsstillende problemstilling, anerkender Martin Løye, der er linjechef for beredskabet ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er bestemt ikke i orden, og det er bestemt ikke tilfredsstillende, at vi ikke har kunne hjælpe dem med at komme af med deres døde mink endnu. Vi løser den her opgave så hurtigt som muligt mellem myndighederne, og vi ved, at der er en stor logistisk opgave i at få transporteret de døde mink væk og få de destrueret, siger Martin Løye.

Andre steder i landet har der været problemer med, at vognmænd har tabt nogle af de døde mink, de har transporteret væk. Det problem håber linjechefen ikke, at de kommer til at opleve i hans kreds.

Flaskehals er problemet

Beredskabet ved Midt- og Vestjyllands Politi har flere gange dagligt kontakt med det nationale operative center for at koordinere afhentninger af døde mink hos avlerne.

Lige nu arbejder de på fuldt tryk, men det kan alligevel ikke siges, om minkavlerne med fulde containere får dem afhentet i dag, i morgen eller først senere.

- Jeg kan ikke give nogen garantier i forhold til, hvornår man kan få transporteret sine døde mink væk. Jeg kan garantere, at vi gør så meget, som vi overhovedet kan for at sætte så meget fart på denne proces, så man ikke skal opleve at stå med sine containere i alt for lang tid. Men der er en flaskehals i øjeblikket, siger linjechefen.

Uhensigtsmæssig kommunikation

En af de ting, som flere minkavlere har brokket sig over, er den kommunikation, de har mødt, når de har haft spørgsmål.

Også her anerkender Martin Løye, at der har været for mange udmeldinger.

- Der har været rigtig meget kommunikation fra myndighederne, og jeg anerkender også, at det har været uhensigtsmæssigt. Vi synes også, der har været for mange henvendelser fra forskellige sider. Det gør vi så meget, som vi kan, for at ensrette, så der bliver så god kommunikation som muligt til minkavlerne og deres brancheorganisation. Vil vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem med denne problematik, forklarer han.

Martin Løye siger, at de hos beredskabet hos Midt- og Vestjyllands Politi lige nu gør alt, hvad de kan, for at løse problemerne for minkavlerne.

Tema

Coronavirus