Politi og brandvæsen i kamp mod Corona: - Katastrofalt hvis vores folk blev syge nu

Både politiet og brandvæsenet har taget alternative metoder i brug for at undgå corona-smitte blandt ansatte.

Mens corona-krisen gør, at vi skal holde os hjemme og undgå fysisk kontakt, så er der erhverv, der bliver nødt til at være på vagt.

Blandt andet Midt og Vestjyllands Politi og Midtjysk Brand & Redning. Begge steder har de taget alternative metoder i brug, så alle medarbejdere ikke bliver syge på en gang.

Hos Midt og Vestjyllands Politi arbejder alle medarbejder, der kan, hjemmefra. Patruljevognene bliver gjort ekstra grundigt rene. Kantinen er lukket, og maden bliver portionsanrettet. Desuden er vagtchefen og det udekørende mandskab delt op i tre arbejdshold, der ikke må komme i kontakt med hinanden.

- Det er for ikke at være sårbare. Det er meget vigtigt, vi kan komme, når folk ringer. Og det kan vi ikke, hvis alle mand ligger sig syge. Så det er det, vi prøver at gardere os i mod. Det ville være katastrofalt, hvis vores folk lagde sig syge lige nu. Det ville være direkte uansvarligt, forklarer Jens Kaasgaard, der er politidirektør hos Midt- og Vestjylland Politi.

Ledelsen ved Midt- og Vestjyllands Politi mødes ikke de næste 14 dage. I stedet bliver alle møder holdt over telefonen. 

Politiet og brandvæsen har taget alternative metoder i brug for at undgå corona-smitte blandt ansatte.
TV MIDTVEST (video)

Maksimalt fire i brandbilerne

Hos Midtjysk Brand & Redning gør de også alt, hvad de kan, for at holde deres 350 brandmænd klar til udrykning. Men det er svært, da 80 procent af mandskabet er deltidsbrandmænd. Det betyder, at mange af dem også har et andet arbejde ved siden af jobbet som brandmand.

- Jeg kan sikre mig, at de følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og så har vi taget nogle forholdsregler. Blandt andet, at vi maksimalt er fire i vores lastbiler og i stedet kører flere afsted, hvis det er nødvendigt, siger Klaus V. Hebsgaard, der er beredskabsdirektør hos Midtjysk Brand & Redning.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.