Plejecentre i Holstebro ramt af corona

To plejecentre i Holstebro Kommune har både beboere og personale, som er smittet med covid-19. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Holstebro er det sted vest for Storebælt, hvor flest er smittet med covid-19.

Og her har smitten også ramt de ældre.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer fortæller flere kilder, at to af kommunens plejecentre er ramt af coronavirus både blandt beboere og personale. Det gælder plejecentrene Mellemtoft og Beringshaven i Holstebro.

Tidligere har også plejecentret Bakkebo i Vinderup været ramt.

- På Bakkebo er situationen nu stabil, siger Lone Becker, der er direktør for social- og sundhed i Holstebro Kommune, til dagbladet.

Hun vil dog hverken be- eller afkræfte oplysningerne om smitte på Mellemtoft og Beringshaven. Men Social- og sundhedsdirektøren fortæller, at der lige nu i Holstebro Kommune er 14 ældre borgere i plejeboliger og hjemmepleje, som er smittet med covid-19.

Holstebro er nu den kommune, der har flest smittetilfælde med coronavirus i Midt- og Vestjylland, når man regner per 100.000 indbyggere. Se mere i indslaget her.

Fagforening kender smittetilfælde

Imens kommunen ikke vil sige noget om smittetilfældene på de konkrete plejehjem, så bekræfter FOA overfor Dagbladet Holstebro-Struer, at de har medlemmer, der arbejder på Mellemtoft og Beringshaven, som er smittet med coronavirus.

- Flere er smittet, men der skulle nu være kontrol over smitten, så den er isoleret de to steder, siger Tanja Nielsen, der er sektorformand for Social- og Sundhed hos FOA.

Dagbladet Holstebro-Struer har spurgt, hvorfor kommunen ikke vil bekræfte, at der er covid-19-smitte på Mellemtoft og i Beringshaven, hvis de pårørende til de ramte ved det i forvejen.

- Det handler om etik, og der er også i forhold til pårørende til andre beboere i plejecentre og i hjemmeplejen, siger Lone Becker om den linje, som Holstebro Kommune har valgt.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.