Peter er syg efter skiferie i Østrig: Vi var aldrig taget afsted, hvis vi havde vidst det

På trods af symptomer er han ikke blevet testet for COVID-19, men to fra hans rejseselskab er blevet testet positive efterfølgende.

De havde godt tænkt på virussen, inden de tog på skiferie i sidste uge. Men de blev enige om at tage afsted alligevel.

- Vi fulgte Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og der var ikke noget, der indikerede, at vi ikke skulle tage afsted, fortæller den 62-årige vognmand Peter W. Sørensen fra Isenvad.

Han tog til Ischgl på en årlig skitur med sine venner, og først var der da heller ikke noget, der tydede på, at der var noget galt.

- Vi var aldrig taget afsted, hvis vi havde vidst, hvad der ventede os i Ischgl. Men der var jo ikke nogen, der sagde noget, og der var ikke nogen, der vidste noget. Det var først mandag, at det gik op for os, hvad der var ved at ske, slår han fast.

Skyndte sig hjem

Da det stod klart, at netop Ischgl var et højrisikoområde, skyndte gruppen af venner sig at leje biler, så de kunne komme hjem til Danmark i en fart. De ankom tidligt onsdag morgen, men der var de allerede blevet smittet, fortæller Peter W. Sørensen.

- Jeg var ikke i tvivl om, at der var noget galt, da jeg stod op onsdag morgen. Det begyndte at krildre i halsen, og min temperatur steg, jeg hostede og jeg havde ingen luft. Så derfor ringede jeg op til min læge, men hun sagde til mig, at tiden, hvor vi testede for det, var forbi. Hun var slet ikke i tvivl om, at jeg havde corona, siger han.

Der er dog to fra vennegruppen, der er blevet testet positive. Så Peter W. Sørensen er i heller ikke et øjeblik i tvivl om, at han er smittet med coronavirus. Af den årsag er han også i karantæne i hjemmet i Isenvad sammen med sin kone.

Se hele interviewet med Peter W. Sørensen fra Isenvad, der - formentlig - er smittet med coronavirus.